Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din cadrul ASE, Cosmin Şerbănescu, trimis în judecată

Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din cadrul ASE, Cosmin Şerbănescu, trimis în judecată

Prodecanul este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă

Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE Bucureşti, Cosmin Şerbănescu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme, fiind acuzat că a primit între 400 de lei şi 400 de euro în schimbul unor lucrări de licenţă gata elaborate şi al unor note de promovare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cosmin Şerbănescu este acuzat de anchetatori că, în calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări şi reasigurări, a pretins şi primit de la studenţi sume între între 400 de lei şi 400 de euro, în schimbul unor lucrări de licenţă gata elaborate, în formă digitală, susţin anchetatorii.

Procurorii mai spun că Şerbănescu le-ar fi garantat studenţilor că el, în calitate şi de membru al comisiei de licenţă, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licenţă.

De asemenea, prodecanul "a acceptat să-şi traficheze influenţa, în schimbul banilor primiţi, prin intervenţii la profesorii coordonatori ai lucrărilor de licenţă şi membri ai comisiilor de examinare, în vederea promovării examenelor de an şi a celor de licenţă".
 
Rectorul Academiei de Studii Economice (ASE) a declarat vineri că percheziţiile vizează doar una dintre facultăţile de la ASE, precizând că este regretabil că se întâmplă astfel de lucruri.

„Există percheziţii la o facultate din ASE care are ca obiect luare de mită şi trafic de influenţă, care vizează finalizarea unui an de studiu. Este regretabil că se întâmplă asemenea lucruri, dar am încredere în cadrele noastre didactice”, a explicat rectorul Pavel Năstase, într-o conferinţă organizată vineri.

Mai mult, acesta a ţinut să precizeze că examenele de admitere nu sunt vizate de anchetatori.

„Eu aş vrea să faceţi separarea între examenul de admitere şi examenul de licenţa. Eu am încredere în cadrele didactice că nu au făcut lucruri care să strice imaginea Academiei”, a mai spus Năstase.

Însă, o decizie ar putea fi luată în privinţa examenului de licenţă, a adăugat acesta, după finalizardea anchetei. 

"Vom lua măsurile care se impun la momentul respectiv. Acesta va fi un punct de plecare. Administrativ, intern, noi nu dorim ca diplomele eliberate de universitatea noastră să nu aibă în spate pregătirea corespunzătoare", a mai spus rectorul Pavel Năstase.

Dosarul a fost înaintat pentru a fi soluţionat de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările