Procurorul Bogdan Pîrlog poate candida la şefia Secţiei Speciale. Obiectivul său este chiar desfiinţarea Secţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Stan - Adina Florea - declaraţie de presă / FOTO Inquam Photos / George Călin / 28 feb 2019
Gheorghe Stan - Adina Florea - declaraţie de presă / FOTO Inquam Photos / George Călin / 28 feb 2019

Plenul Consiliul Superior al Magistraturii a admis marţi contestaţia formulată de procurorul Bogdan Pîrlog faţă de decizia comisiei de selecţie care i-a respins iniţial candidatură, pe motiv că nu ar îndeplini condiţia de vechime. Principalul său obiectiv declarat este chiar desfiinţarea Secţiei Speciale. Pîrlog este procurorul care s-a autosesizat în dosarul intervenţiei violente a jandarmilor din 10 august.

Pirlog fusese repins iniţial şi exclus din concurs, deorece nu ar fi avut vechimea necesară, de 18 ani, dar a contestat această decizie în Plenul CSM. El a arată că îndeplinea criteriile de vechime dacă s-ar fi adunat şi perioada în care a urmat cursurile la Institutul Naţional al Magistraturii.

Plenul CSM a votat cu 11 voturi pentru admiterea contestaţiei şi 4 voturi pentru respingere.

Bogdan Pîrlog şi-a depus candidatura pentru şefia Secţiei Speciale de Investigare a Magistraţilor, la sfârşitul lunii mai. El a început dosarul împotriva jandarmilor pentru violenţele din 10 august. Primul obiectiv din proiectul depus pentru şefia SIIJ este sistarea imediată a activităţii secţiei conduse acum de Gheorghe Stan şi Adina Florea.

Principalel obiective cu care candidează Bogdan Pîrlog:

a. Sistarea imediată a activităţii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie ca urmare a constituirii nelegale a acesteia.

b. Sistarea imediată a activităţii procuroriilor din cadrul secţiei ca urmare a procedurii vădit ilegale de desemnare.

c. Restituirea dosarelor către parchetele de la care au fost preluate ilegal.

d. Restituirea dosarelor nou formate către parchetele competente potrivit legii.

e. Sesizarea unităţilor de parchet competente a efectua urmărirea penală faţă de procurorii din cadrul secţiei, care au comis infracţiuni în activitatea desfăşurată în cadrul secţiei (de ex. efectuarea cercetărilor în cadrul dosarului „Timmermans”)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite