Premieră pentru România. Antonov-225, cel mai mare avion din lume, a aterizat pe pista Aeroportului Henri Coandă FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonov AN-225 Mriya, cel mai mare avion din lume, are 6 motoare, o lungime de 84 de metri şi o anvergură a aripilor de 88,4 metri FOTO: ROMATSA
Antonov AN-225 Mriya, cel mai mare avion din lume, are 6 motoare, o lungime de 84 de metri şi o anvergură a aripilor de 88,4 metri FOTO: ROMATSA

Cel mai mare avion comercial din lume, Antonov AN-225 Mriya, a aterizat  joi pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, a informat Regia Autonomă ROMATSA.

„Controlorii de trafic aerian ai ROMATSA au avut astăzi o misiune specială: să asigure aterizarea în siguranţă pe aeroportul Otopeni a uriaşului avion Antonov AN-225 Mriya. Unic şi cel mai mare din lume, acesta are 6 motoare, o lungime de 84 de metri şi o anvergură a aripilor de 88,4 metri, fiind folosit în transporturi comerciale de gabarit depăşit, de până la 250 de tone”, a transmis Regia Autonomă ROMATSA pe pagina sa de Facebook.

GALERIE FOTO

Conform sursei citate, mai mulţi iubitori ai zborului şi reprezentanţi ai instituţiilor de aviaţie din Romania au fost prezenţi la aeroport pentru a asista la această premieră pentru România.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a confirmat că aparatul Antonov-225, considerat mai mare avion din lume, urma să aterizeze joi, 7 octombrie, în jurul orei 12.00, pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, informează site-ul Boarding Pass.

Avionul a venit din Linz (Austria), iar vineri şi duminică va efectua două zboruri din Bucureşti spre Riyadh (Arabia Saudită), potrivit boardingpass.ro.

Primul zbor al avionului Antonov AN-225 Mriya a avut loc la 21 decembrie 1988. În prezent, în serviciul comercial se află un singur avion de acest tip, disponibil pentru transporturi comerciale de gabarit depăşit, de până la 250 tone. 

Aeronava poate decola cu o masă totală de 600 de tone, din care 300 de tone poate fi masa maximă pentru combustibil. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite