Predoiu: Munca pentru modernizarea şi perfecţionarea Justiţiei, un ideal care se cere permanent urmărit

Predoiu: Munca pentru modernizarea şi perfecţionarea Justiţiei, un ideal care se cere permanent urmărit

Cătălin Predoiu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a transmis, cu ocazia Zilei Justiţiei, că munca pentru modernizarea şi perfecţionarea justiţiei sunt „un drum fără capat”, exprimându-şi încrederea că statul nostru va continua să marcheze progrese pe acest drum. Potrivit ministrului, „succesul va atârna de cooperarea dintre cele trei puteri constituţionale ale statului”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Căutarea Adevărului şi a Dreptăţii fac parte din natura umană şi constituie un implacabil destin al umanităţii. De aceea, Justitia est fundamentum regnorum şi munca pentru construcţia „Catedralei Justiţiei” este nesfârşită. Rolul Justiţiei nu este doar de a dezlega pricini şi conflicte, de a lămuri acuzaţii şi apărări, ci de a reuşi să facă Dreptate”, a transmis Predoiu într-un comunicat de presă. 

Ministrul a mai subliniat că, în ceea ce priveşte „capacitatea Justiţiei de a face Dreptate, depinde de foarte multe condiţionări, de la calitatea învăţământului juridic superior, a nivelului de pregătire a profesorilor şi absolvenţilor de Drept, până la raţionalitatea organizării instanţelor şi parchetelor şi calitatea legilor adoptate de Parlament. Lista acestor condiţionări ar putea continua şi cu alte provocări rămase la stadiul de deziderat. De aceea, munca pentru modernizarea şi perfecţionarea Justiţiei este un fel de „maraton fără sfârşit”, un drum fără capăt, un ideal care se cere permanent urmărit.

„Îmi exprim încrederea că, în 2022, vom continua să marcăm progrese pe acest drum, pentru binele justiţiabililor, pentru binele tuturor! Succesul va atârna de cooperarea dintre cele trei puteri constituţionale ale statului, dar şi de disponibilitatea fiecărui profesionist implicat în actul de Justiţie. Cu toţii suntem datori să repunem Justiţia română acolo unde îi este locul, în rândul întâi al justiţiilor europene. Suntem în ceasul al 12-lea pentru a ne îndeplini acest obiectiv. De acest deziderat atârnă interese fundamentale ale cetăţenilor români şi ale statului român. La mulţi ani Justiţiei române”, a mai transmis Predoiu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările