Patriarhia Română, atac la ziarişti: „Pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Bănescu a lansat un atac fără precedent împotriva unor jurnalişti
Vasile Bănescu a lansat un atac fără precedent împotriva unor jurnalişti

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Romane, Vasile Bănescu, a lansat un atac dur la adresa unorjurnalişti care au atacat unele decizii ale Patriarhiei. Între altele, Bănescu îî consideră pe aceştia ca fiind niste „inşi desfigurati de grimase de ura incontrolabile”, care fac parte din „câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă”.

„Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creştine, colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă şi din care se iţesc capetele pleşuve şi deloc limpezi, analfabete cultural şi religios ale unor pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă şi imediată care îi contrazice constant? 

Atacurile furibunde şi imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv «goldporaţie”, la adresa unei personalităţi ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat «Înalt Preafericitul», zvârcolirea unor inşi desfiguraţi de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creştine, a creştinismului şi a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici şi veninoşi care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau şi răstigneau public de pe poziţiile gazetăreşti ale «adevărului» pe protestatarii reali şi curaţi din Piaţa Universităţii, unde comunismul travestit pervers în democraţie era denunţat lucid, toate acestea, dar şi multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre aceşti oameni împuţinaţi moral, doldora de sine, săraci cultural şi pustii sufleteşte, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică şi schimonosire a realităţii instrumente de analiză «jurnalistică»”, afirmă Bănescu

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei mai spune că „aceşti oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor şi a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede”.

„Să ne rugăm, fireşte, şi pentru ei, pentru aceşti jalnici campioni ai fentării adevărului şi ai grosolanei înjurăturii publice mascate nătâng în critică semidoctă a unor lucruri pe care, orbiţi de furie anticreştină, sunt incapabili să le înţeleagă! Aceşti oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor şi a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede.

Credinţa în Adevăr (nearticulat), credinţa în Hristos mărturisit de Biserica vie, reală, neidealizată, dar nici strâmb imaginată de simplii gazetari eşuaţi în vedetism, această credinţă ne va dărui claritatea şi frumuseţea morală ce ne vor salva şi ne vor înălţa dincolo de «bâlciul deşertăciunilor» în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient şi neobosit justiţiar ne invită permanent să trăim. Pe unii chiar cu un suspect şi, desigur, vremelnic succes”, a adăugat Vasile Bănescu.

Ameninţarea Patriarhului

Reamintim că Patriarhul Daniel a spus, marţi, în predica ţinută în faţa celor câteva sute de credincioşi prezenţi la Catedrala Patriarhală de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, că „Dumnezeu nu se lasă batjocorit”. 

El a vorbit despre „minunile Sfântului Dimitrie”, iar în acest context a spus că în toamna anului 1989, la Hramul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte, motivând că în aceeaşi zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naţionale, ar avea loc o şedinţă importantă. „Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut”, a spus Patriarhul Daniel.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut apoi un editorial extrem de critic la adresa Bisericii şi a Patriarhului Daniel, comparându-l cu preoţii din Teba. În editorialul intitulat „Satană în sutană”, publicat în Republica, jurnalistul i-a acuzat pe conducătorii BOR că au fost aliaţii regimului comunist şi au trecut cu vederea abuzurile la adresa oamenilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite