Operaţiunea „Los Blancos”: Bărbat din Iaşi, implicat într-o reţea internaţională de traficanţi de cocaină

Operaţiunea „Los Blancos”: Bărbat din Iaşi, implicat într-o reţea internaţională de traficanţi de cocaină

Imagine: Inquam Photos

Un bărbat din Iaşi – vizat într-o amplă operaţiune declanşată împotriva unei reţele de traficanţi ce cocaină coordonată de Europol, numită „Los Blancos” – a fost arestat preventiv la solicitarea DIICOT şi urmează să fie predate autorităţilor din Italia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Operaţiunea internaţională Los Blancos – demarată pentru combaterea traficului de droguri de mare risc la nivel international – a fost organizată în baza unui Ordin European de Anchetă iniţiat de către autorităţile judiciare italiene. 
 
„Această acţiune s-a desfăşurat pe teritoriul mai multor state europene, respectiv România, Italia, Olanda, Germania, Grecia, Ungaria, Spania, Albania, Franţa şi Emiratele Unite şi a vizat o reţea de traficanţi de cocaină care acţiona la nivel internaţional. Reţeaua respectivă de criminalitate organizată ar fi fost formată din traficanţi de droguri ecuadorieni, columbieni, albanezi, precum şi din alte state europene, care ar fi fost implicaţi în distribuţia de cantităţi foarte mari de cocaină prin celule ce ar fi fost situate în diferite ţări europene”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.
 


Bărbatul din Iaşi urmează să fie predat autorităţilor din Italia

Potrivit sursei citate, pe teritoriul României, operaţiunea Los Blancos a vizat pe unul din membrii acestei reţele de criminalitate organizată, respectiv un bărbat.
 
Poliţiştii şi procurorii au efectuat două percheziţii domiciliare, la data de 15 septembrie 2020, la adresele persoanei vizate, precum şi în punerea în executare a unui mandat european de arestare pe numele bărbatului respectiv, emis de autorităţile judiciare italiene. 
 
„În baza acestui mandat, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a persoanei solicitate de autorităţile italiene, iar, la data de 16 septembrie a.c., judecătorii Curţii de Apel Iaşi au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, până la predarea acestuia către autorităţile judiciare italiene”, se mai arată în comunicat.
 
La acţiunea internaţională au participat poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu EUROJUST, procurori DIICOT Iaşi, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, Centrul de Cooperare Poliţienească şi poliţiştii ai Serviciului de Investigaţii Criminale, Biroului Urmăriri Iaşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările