Ministrul de Interne, Marcel Vela, despre reorganizarea Internelor: Îmi asum

Ministrul de Interne, Marcel Vela, despre reorganizarea Internelor: Îmi asum

Ministrul de Interne Marcel Vela vrea să schimbe eficienţa MAI(Foto: Diana Frâncu)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, transmite un nou mesaj în care subliniază că îşi asumă reorganizarea din toate structurile militare sau civile, chiar dacă va presupune măsuri care deranjează. El a dat, totodată, asigurări că această reorganizare nu înseamnă disponibilizări.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În aceste zile, la nivelul MAI se analizează şi se dezbat măsuri de eficientizare sau de reorganizare a activităţii din toate structurile militare sau civile. Aşa cum am anunţat public, căutăm cele mai bune soluţii pentru ca managementul din minister să fie guvernat de principiile eficienţei şi profesionalismului, astfel încât să le putem oferi cetăţenilor un serviciu public performant, aşa cum îl merită, iar încrederea în MAI să crească în următoarea perioadă de evaluare”, a scris ministrul de Interne pe pagina sa de Facebook.  

Fiecare a inspectorat va trebui să prezinte un raport şi o analiză a situaţiei precum şi a soluţiilor propuse.

„Sunt hotărât şi îmi asum această reorganizare, chiar dacă va presupune unele măsuri care deranjează, precum schimbări la nivelul modului în care sunt structurate unele unităţi sau reducerea unor posturi de conducere, cu salarii foarte mari, dar care pentru minister se vor traduce prin economii financiare importante pentru alte cheltuieli, cum ar fi dotarea angajaţilor din operativ ori achiziţionarea şi modernizarea unor dotări. Este foarte important ca angajaţii ministerului să înţeleagă că această reorganizare nu înseamnă disponibilizări, nu înseamnă că unii dintre colegii lor vor pleca acasă, cu atât mai mult cu cât ne confruntăm cu un important deficit de personal în aproape toate structurile operative”, mai scrie ministrul de Interne. 

În opinia lui Vela sunt trei direcţii pentru care se va opta în vederea aducerii de noi oameni: reţelele de crimă organizată, securitatea graniţelor şi situaţiile de urgenţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: