#MeToo Mihail Neamţu susţine că a fost hărţuit sexual de un preot anglican: „Mi-a sărutat lobul urechii, am simţit că o să vărs”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, a dezvăluit pe contul său de Facebook că a fost hărţuit sexual de un preot anglican, pe vremea când era student la Kings College London. Neamţu s-a alăturat astfel campaniei #Metoo, prin care victimele abuzurilor sexuale sunt încurajate să-şi facă publice poveştile.

Mihail Neamţu povesteşte că incidentul s-a petrecut pe 5 august 2005, când avea 23 de ani. Atunci, Neamţu a fost invitat la masă de un preot anglican, Hugh Wybrew.  

„Am fost tratat cu vinuri şi mâncăruri fine. Era o sticlă de Merlot şi brânzeturi franţuzeşti, iar el îmi făcea numeroase complimente cu o voce moale şi înspăimântătoare. La acel moment nu eram însurat, iar doctorului Wybrew părea că îi place acest status al meu”, a povestit fostul lider al partidului Noua Republică. 

„La jumătatea serii am început să mă simt incomfortabil. În jur de ora 11 pm i-am transmis că aş dori să mă culc. În loc să-mi spună unde este camera oaspeţilor, m-am trezit condus de acest individ de vârstă mijlocie care flirta cu mine. Odată ce am ajuns amândoi în cameră, Wybrew a început să vorbească în şoaptă, în timp ce cu mişcări încete îmi aranja cearşaful. Gesturile sale senzuale era evidente pentru mine, gesturi înspăimântătoare”, a mai scris Neamţu.

„Apoi, acest aşa zis preot celibatar s-a întors către mine şi m-a îmbrăţişat, împotriva voinţei mele. Apoi mi-a atins gâtul şi mi-a sărutat lobul urechii, am simţit că o să vărs. AM spus: ‘Noapte bună, domnule’. M-a extras din braţele sale lipicioase. Am fost confuz şi mă simţeam că un prost că nu am anticipat acest moment. A plecat în tăcere”, a completat el.

„Primul lucru pe care l-am făcut apoi a fost să închid uşa camerei şi să întru pe computer pentru a-i poveşti unui prieten din Londra prin ce am trecut. Când am deschis Internet Explorer am văzut zeci şi zeci de site-uri care aveau conţinut homosexual. Am plecat dimineaţă din casă fără a oferi nicio explicaţie”, a mai povestit fostul lider al partidului Noua Republică. 

„Mulţumesc lui Dumnezeu că orientarea mea sexuală a fost foarte clară pentru mine, însă de când am fost băiat, adolescent şi bărbat. Îmi doresc că Biserica Anglicană să îl dea afară pe acest individ libidinos”, a mai spus Neamţu.

Te-ar putea interesa şi:

Florina Presadă (USR): Am fost supusă diferitelor forme de hărţuire sexuală de atâtea ori, că am avut nevoie de terapie ca să înţeleg că nu era vina mea

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite