Mesaje false, privind „impozite către sistemul bugetar”, transmise contribuabililor în numele ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) atrage atenţia asupra existenţei unor mesaje false, transmise via e-mail în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt anunţaţi că au de plătit „impozite către sistemul bugetar din România”.

Cei care primesc asemenea mesaje sunt sfătuiţi să nu le deschidă şi să nu transmită bani către conturile menţionate în acestea.

Mai mulţi contribuabili au sesizat ANAF cu privire la faptul că au primit prin e-mail mesaje prin care sunt înştiinţaţi că ar avea de plătit impozite. Mesajele îi anunţă pe contribuabili că nu au „finalizat plata impozitului” datorat sistemului bugetar din România şi ameninţă cu amenda. 

„Această încălcare va fi sancţionată cu o amendă în valoare de 9.575.00 de RON. Sancţiunea va fi introducă în Registrul Fiscal, dacă plata nu se face decurs de 24 de ore! Conform reglementărilor acestei tranzacţii de broker, Impozitul trebuie plătit de către persoana fizică care este clientul şi destinatarul fondurilor”, se arată în mesajele primite de unii contribuabili. 

Aceste mesaje conţin de asemenea un nume şi un număr de cont. 

„La sesizarea unor contribuabili, ANAF atenţionează, la nici o lună de la precedentele emailuri ale unor infractori cibernetici, cu privire la mesaje false transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt anunţaţi că au de plătit «impozite către sistemul bugetar din România». Pentru siguranţa dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideţi aceste emailuri, iar, dacă au fost deschise, să nu accesaţi documentele anexate sau linkurile din conţinut. Şi, în niciun caz, să nu transmiteţi bani către conturile menţionate!”, transmite ANAF contribuabililor, printr-un comunicat dat publicităţii joi după amiază.

Oficialii instituţiei reamintesc tuturor contribuabililor că ANAF a dezvoltat şi pus la dispoziţia acestora, gratuit, serviciul Spaţiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituţia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite