Mecanicul din cauza căruia s-a produs ciocnirea de la Feteşti a fost reţinut pentru 24 de ore

Mecanicul din cauza căruia s-a produs ciocnirea de la Feteşti a fost reţinut pentru 24 de ore

În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mecanicul din cauza căruia s-a produs ciocnirea de la Feteşti a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Ialomiţa pentru a se continua cercetările.

Bărbatul are 54 de ani, este din Craiova şi nu ar fi respectat timpul de odihnă şi nici restricţia de viteză de 30 de km/h la intrarea în staţia Feteşti. El nu a oprit nici la semnalul roşu de dinaintea intrării în staţie.

„În urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii de la transporturi, faţă de evenimentul feroviar produs în cursul nopţii trecute, în staţia CF Feteşti, s-a concluzionat faptul că un tren de marfă aparţinând unei societăţi comerciale, ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi şi care se deplasa pe relaţia Craiova - Constanţa Port, a intrat în staţia C.F. Feteşti pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă, staţionat în staţia C.F. Feteşti la aceeaşi linie.


Totodată, din verificări a rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat, de 54 de ani, din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricţia de viteză de 30 de km/h la intrarea în staţia C.F. Feteşti şi nici semnalul roşu de oprire dinaintea intrării în staţie.“, transmite IPJ Ialomiţa.

În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Astfel, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti.

Poliţiştii de la transporturi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a mecanicului, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Ialomiţa, urmând ca, la data de 30 iulie 2021, să se propună luarea de măsuri legale Parchetului de pe lângă Judecatoria Feteşti.

Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările