Jandarmul care a căzut de pe cal de 1 Decembrie este cercetat de Parchetul Militar VIDEO

Jandarmul care a căzut de pe cal de 1 Decembrie este cercetat de Parchetul Militar VIDEO

FOTO: Arhiva Adevărul

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alex Iacob, a anunţat că jandarmul care a căzut de pe cal pe 1 Decembrie, precum şi un coleg al acestuia, sunt cercetaţi de Parchetul Militar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parchetul militar Bucureşti a deschis un dosar penal la sesizarea Jandarmeriei Capitalei. 
 
„S-au constatat aspecte care ar putea constitui infracţiuni”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, fără a da alte detalii.
 
Alex Iacob a spus doar că jandarmii trebuie să aibă anumite calităţi, precum sinceritatea, asumarea propriilor fapte, iar „cei doi colegi nu le-au avut”.
 
Amintim că un jandarm cu uniformă de paradă a fost surprins căzând de pe cal în timp ce încerca să îl încalece. Din imagini se vede că jandarmul, alături de mai mulţi colegi, se afla în zona Piaţa Presei Libere, în timp ce la Arcul de Triumf avea loc parada militară de 1 Decembrie.
 
 
 
Referitor la incidentul care a avut loc în zona Pieţei Presei Libere, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a făcut o serie de precizări:
 
„Incidentul a fost adus la cunoştinţa comenzii Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti(DGJMB), care a dispus imediat constituirea unei comisii de cercetare prealabilă. Pe baza concluziilor preliminare, vă informăm că a fost constatat un comportament individual izolat, care aduce atingere onoarei şi demnităţii militare, iar măsurile de sancţionare vor fi stabilite în cadrul consiliului de onoare. De asemenea, vă informăm că vor fi efectuate şi demersuri pentru constituirea DGJMB ca parte civilă pentru prejudiciile de imagine aduse de comportamentul angajatului nostru”, a transmis într-un comunicat de presă DJGMB.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările