Incendiu în Club Colectiv: Cine sunt Goodbye to Gravity, trupa care a concertat în momentul producerii tragediei

Incendiu în Club Colectiv: Cine sunt Goodbye to Gravity, trupa care
a concertat în momentul producerii tragediei

Incendiu în club Colectiv, din Bucureşti. 27 de oameni şi-au pierdut viaţa

Incendiul din Clubul Colectiv, din centrul Capitalei, a lăsat în urmă 27 de morţi şi 162 de răniţi. Toţi se aflau în club cu ocazia unei petreceri de Halloween, dublată de o lansare de album a unei trupe apreciate în muzica underground românească.

Ştiri pe aceeaşi temă

Goodbye to Gravity este una dintre cele mai cunoscute trupe româneşti ce abordează genul heavy metal, iar în seara tragediei îşi lansa al doilea album, numit „Mantras of War” - succesorul unui album omonim cu numele trupei lansat în 2012. Albumul a fost lansat sub egida casei de discuri „Universal Music”.

Incendiu în Club Colectiv. Primele informaţii: membrii trupei sunt în viaţă

Solistul formaţiei este Andrei Găluţ – cunoscut publicului din România drept câştigătorul ediţiei din 2008 a emisiunii-concurs „Megastar”, de pe Prima TV. Ceilalţi membri ai trupei formate în 2011 sunt, după cum urmează: Alex Pascu – chitară bass, Vlad Telea – chitară, Mihai Alexandru – chitară, Bogdan Lavinius – tobe.

Conform informaţiilor postate de rude şi cunoştinţe pe conturile lor de Facebook, Andrei Găluţ şi Alex Pascu au fost răniţi în incendiul din clubul Colectiv şi se află la spital. Trupa nu a oferit un comunicat până în momentul de faţă.

Incendiu în clubul Colectiv. Este nevoie de sânge! Unde puteţi dona

Autorităţile fac apel pentru donarea de sânge în urma incendiului de la Clubul Colectiv din Bucureşti, în urma căruia cel puţin 27 de persoane au murit şi peste 140 au fost rănite.

Părinţii şi rudele care vor să afle informaţii despre victime pot suna la numerele de telefon: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 şi 021/3122547.
 
Autorităţile spun că cei mai mulţi dintre răniţi nu aveau acte de identitate la ei şi nu pot fi identificaţi.
 
Centrul de Transfuzie Sanguină de pe strada Caracaş a fost deschis în jurul orei 2.30. Tragedia din Clubul Colectiv, de vineri seară, a produs momente de groază ce îi vor urmări probabil tot restul vieţii pe cei care au scăpat teferi. Mărturiile participanţilor la eveniment oferă toate acelaşi tipar: flăcări care s-au răspândit rapid, o panică generală care a cuprins mulţimea şi o busculadă masivă creată la ieşirea din local.

 
• Centrul de Transfuzie al Municipiului Bucureşti, Str. Constantin Caracas nr. 2, Sector 1
• Spitalul Floreasca (cei mai mulţi răniţi au fost transportaţi acolo), au capacitate de preluare sânge
• Spitalul Fundeni 
• Spitalul ELIAS

 

Cine este fondatorul clubului Colectiv, din Bucureşti

Acţionarul principal al Colectiv Club SRL, firma care deţine clubul în care s-a produs tragedia, este Alin Anastasescu, acesta mai având alţi doi asociaţi. Pe pagina sa de Facebook, Alin Anastasescu menţionează că este managing partner şi co-fondator al clubului, iar pe contul Linkedin Alin Anastasescu precizează este absolvent al Facultăţii de Arte.

Patronul este audiat la sediul Poliţiei Capitalei, după incendiul de azi-noapte din club Colectiv. În cursul dimineţii medicii legişti vor declanşa procedurile de identificare a victimelor.

 

NOTA AUTORULUI: Colegii noştri din presă insistă pe faptul că trupa Goodbye to Gravity are o melodie numită „The Day We Die” (ro – „ziua în care vom muri”), în care anumite versuri ar conţine cuvântul flăcări, pe albumul lansat vineri seara. Noi considerăm că această informaţie reprezintă doar o coincidenţă tragică şi nu are nicio relevanţă în contextul tragediei. Rugăm publicul să rămână decent în judecarea tragediei.

Mai multe ştiri despre incendiul de la Clubul Colectiv 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările