Imagini din patiseria Paul din mall Promenada închisă de ANPC din cauza mizeriei şi a alimentelor expirate VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video ANPC
FOTO captură video ANPC

O echipa din Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor din Municipiul Bucureşti a constatat un mod defectuos în desfăşurarea activităţii Patiseriei/cofetăriei Paul, care oferea spre consum produse care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor.

„În data de 20.06.2022 a avut loc controlul operativ la operatorul economic SC MOULIN D’OR SRL (PAUL) cu punctul de lucru în Mall Promenada, strada Calea Floreasca Nr. 246B”, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).  

Printre deficienţele constatate au fost expunerea spre vânzare a unor produse în două agregate care sub pavimentul de tip grătar din câmpul vizual aveau aglomerări masive de gheaţa în interior, depuneri masive de praf şi acumulări de lichide în interior cu pericolul contaminării produselor expuse pe grătare, grad ridicat de uzură, prezenţa resturilor alimentare pe ventilaţie; agregate neigienizate corespunzător.

Vitrină frigorifică pentru expunere spre comercializare băuturi zaharoase non-alcoolice şi băuturi carbogazoase avea depuneri mai de praf, rugină şi resturi alimentare. 

Astfel, în urma verificărilor şi constatărilor, operatorului economic i-au fost aplicate următoarele sancţiuni: oprirea definitiva de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a unei cantităţi de peste 3 kg produse neconforme in valoare de 3708,20 lei.

De asemenea, a fost aplicată o sancţiune contravenţionala în valoare de 20000 lei pentru încălcarea prevederilor legale conform legislaţiei în vigoare OG21/1992

„Pentru abaterile descrise, s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor conform articolului 55(2) litera d din OG21/1992 republicată”, mai menţionează sursa citată. 

Au fost controlaţi şi alţi 46 de operatori economici din Mall Promenada din Capitală şi, în urma neregulilor constatate de comisarii CRPC Bucureşti-Ilfov, aceştia au aplicat, până în acest moment, amenzi contravenţionale în valoare de peste 200.000 lei, 4 avertismente şi au dispus măsura complementară a opririi temporare a prestării de servicii pentru 11 comercianţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite