Grav accident pe DN2: 4 oameni au murit şi alţi 12 sunt răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un microbuz s-a ciocnit frontal cu un TIR în localitate ialomiţeană Cotorca FOTO Mediafax
Un microbuz s-a ciocnit frontal cu un TIR în localitate ialomiţeană Cotorca FOTO Mediafax

Patru persoane au murit şi alte 12 au fost rănite într-un accident petrecut pe DN2 Buzău – Urziceni, în localitatea ialomiţeană Cotorca. Un microbuz cu pasageri a intrat într-un TIR care staţiona pe marginea drumului.

UPDATE: Poliţiştii care au făcut verificări la locul accidentului nu au găsit urme de frânare, şoferul fiind în stare gravă, astfel că nu s-a putut comunica cu el pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

Comisarul şef al IPJ Ialomiţa, Viorel Ştefu, a menţionat că TIR-ul staţiona pe banda de urgenţă a drumului  deoarece avea pană la un cauciuc. El avea în funcţiune semnalizările necesare pentru a indica o defecţiune. 

„Microbuzul are capacitate de 16 locuri plus 1, respectiv şoferul, deci din cercetări rezultă că în microbuz nu au fost pasageri peste numărul admis", a adăugat şeful IPJ Ialomiţa.

La această oră, traficul rutier pe DN5 Buzău - Urziceni a fost reluat.

UPDATE: În microbuz au fost în total 17 persoane dintre acre patru au murit şi alte 13 au fost rănite.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Ialomiţa, Radu Păros, a declarat că „trei persoane au decedat pe loc, iar o a patra a murit în ambulanţă în drum spre Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău. Un alt rănit a fost trimis cu salvarea la spitalul din Buzău, iar zece răniţi au fost trimişi la Spitalul Municipal din Urziceni. Dintre aceştia, o persoană rănită, în stare mai gravă, a fost trimisă cu salvarea la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti”.

Două persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului, neavând nevoie să fie transportate la spital.

Un microbuz care se deplasa dinspre Galaţi spre Bucureşti s-a ciocnit frontal cu un TIR care staţiona pe marginea drumului E85. Poliţiştii au declarat că autotrenul se afla pe marginea drumului pentru a repara o defecţiune tehnică a maşinii.

„Din primele noastre date rezultă că microbuzul cu număr de înmatriculare de Galaţi, în care erau probabil 17 persoane, a intrat în coliziune cu un TIR cu număr de Iaşi, staţionat în afara carosabilului sau pe carosabil, nu ştim exact unde, în acest moment, autotrenul fiind oprit deoarece avea o defecţiune tehnică, probabil o pană”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, Iulia Fecioru. 

Potrivit sursei citate, 14 persoane au fost rănite, iar una este în stare foarte gravă. O parte dintre victime continuă să fie încarcerate şi la această oră.

Printre răniţi se află şi şoferul autotrenului.

Opt răniţi au fost transportaţi la Spitalul Municipal Urziceni, iar pompierii Detaşamentului Urziceni al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa lucrează pentru descarcerarea celorlalte victime.

În acest moment, traficul rutier din zonă este blocat, iar coloanele de autovehicule depăşesc câţiva kilometri în ambele sensuri.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite