Flavius Câmpeanu, fiul fostului ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, condamnat la 5 ani cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flavius Câmpeanu
Flavius Câmpeanu

Flavius Câmpeanu, fiul Marianei Câmpeanu, a  fost condamnat astăzi la 5 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. În acelaşi dosar, fostul director al Registrului Auto Român (RAR), Flavius Crăpătureanu, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu. Decizia nu este definitivă.

Potrivit minutei Judecătoriei Sectorului 1, Flavius Câmpeanu, director tehnic în cadrul Registrului Auto Român (RAR), a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. „Aplică inculpatului Câmpeanu Flavius Cristian pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 4 (patru) ani de la executarea pedepsei principale. Flavius Câmpeanu este fiul Marianei Câmpeanu, fost ministru PNL al Muncii în perioadele 2008 şi 2012-2014.

Ovidiu Crăpătureanu, fostul director al RAR, a fos condmnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu. Similar cu Câmpeanu, Căpătureanu nu poate ocupa funcţii publice pe o perioadă de 4 ani după executarea condamnării.

Magistraţii au decis ca cei doi inculpaţi, Flavius Câmpeanu şi Ovidiu Crăpătureanu, să plătească RAR suma de 876.610 de euro(echivalentul în lei la data efectuării plăţii), reprezentând prejudiciul produs părţii civile Regia Autonomă – Registrul Auto Român. Instanţa  mai menţinut sechestele în acet dosar, până la pronunţarea unei sentinţe definitive. „Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se mai arată în sentinţă.

Acuzaţiile procurorilor DNA

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Flavius Câmpeanu, director tehnic al instituţiei, şi pe Ovidiu Crăpătureanu, fostul director al RAR, după ce acesta din urmă a cumpărat la un preţ supraevaluat un teren pentru un aşa zis poligon de încercări auto. Fiul ministrului Muncii este cel care a semnat şi întocmit un memoriu tehnic astfel încât configuraţia terenului să corespundă cu suprafaţa oferită spre vânzare.

În perioada 3 iunie – 16 septembrie 2008, Ovidiu Crăpătureanu, director general al R.A.R. şi Flavius Cristian Câmpeanu, director tehnic, sub pretextul construirii unui poligon de încercări autovehicule, au făcut demersuri pentru achiziţionarea unui teren în suprafaţă de 536.140 mp., situat în extravilanul comunei Roata de Jos, judeţul Giurgiu, la un preţ cu mult mai mare decât valoarea sa de piaţă, cauzând R.A. R.A.R. un prejudiciu în cuantum de 1.076.509 euro, reprezentând diferenţa dintre preţul de achiziţie (1.179.508 euro) şi valoarea de piaţă a terenului (102.999 euro) la data cumpărării - spune DNA, conform sursei citate.

Terenul a fost cumpărat prin încălcarea procedurilor privind evaluarea ofertelor de vânzare bunuri mobile, la un preţ de 2,2 euro/ metrul pătrat, în condiţiile în care vânzătorul anunţase public o ofertă de vânzare a terenului de 0,75 euro/metrul pătrat.

RAR se constitue parte civilă, în vederea recuperării prejudiciului de 1.076.509 euro procurorii instituind sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând celor doi inculpaţi.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite