Firea, despre băieţelul român repatriat din Danemarca: „Copilul are parte de toată iubirea bunicilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
B[rie'elul a ajuns ]n plasament la bunicii materni FOTO news.ro
B[rie'elul a ajuns ]n plasament la bunicii materni FOTO news.ro

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, afirmă, luni, pe Facebook, că băieţelul român repatriat din Danemarca ajuns în plasament la bunicii materni, că asistenţii sociali au mers în vizită la micuţul M. şi la bunici pentru a monitoriza integrarea în familie.

”Vreau să-i asigur pe toţi părinţii care ne scriu din afara ţării, cu probleme similare cazului din Danemarca, de faptul că nu ignorăm şi nu abandonăm nici un strigăt de ajutor. Pentru toate cazurile care au fost sesizate, mediatizate sau nu, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, a făcut demersurile legale pe lângă Ministerul Afacerilor Externe sau reprezentanţele statelor respective. Drepturile fiecărui copil român trebuie apărate!”, spune ministrul în postare. 

Gabriela Firea arată că ”vin veşti bune, în continuare, de la Vaslui unde băieţelul român repatriat din Danemarca a ajuns în plasament la bunicii materni”.

”Asistenţii sociali au mers în vizită la micuţul M. şi la bunici pentru a monitoriza integrarea în familiei. Aşa cum ne aşteptăm cu toţii, lucrurile decurg conform planului, iar băieţelul are parte de toată iubirea bunicilor. Repatrierea băieţelului în vârstă de şase luni a fost o reuşită pentru autorităţile române şi o bucurie nespusă pentru bunicii materni, care şi-au manifestat încă din prima clipă disponibilitatea de a-l creşte în plasament pe micuţ. Cel mai important acum este că starea de sănătate a copilului este bună şi a ajuns să crească în familia extinsă, nu în plasament la o familie complet străină”, spune Gabriela Firea. 

Ea menţionează că specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui merg în continuare pentru a evalua starea copilului.

”Periodic, vor fi transmise rapoarte către autorităţile daneze, ca parte a angajamentelor stabilite de comun acord între cele două state. Până acum, România şi-a făcut datoria morală şi legală pentru a apăra drepturile şi a proteja acest copil!”, mai afirmă ministrul Familiei. 

În luna februarie, doi români, soţ şi soţie, au fost reţinuţi în Danemarca, la câteva zile după ce şi-au dus copilul de o lună la spital unde a fost internat. Medicii au stabilit că bebeluşul avea hemoragie craniană şi suspectau „sindromul bebeluşului scuturat”. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

EXCLUSIV Cum poate fi evitat dezastrul economic. Sfaturile unui expert în macroecomie

Navele ruseşti ne dau târcoale, dar în caz de urgenţă Forţele Navale Române nu prea au cu ce să riposteze

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite