EXCLUSIV Pruncii arşi de vii nu pot fi înmormântaţi creştineşte

Bebeluşii care au ars de vii nu pot fi înmormântaţi cu slujbă creştinească tradiţională, pentru că nu au fost botezaţi! Preotul Valentin Fotescu a declarat, în exclusivitate pentru Adevărul.ro, că se poate oficia doar o slujbă de consolare a părinţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Citeste aici un comentariu pe tema situatiei sistemului sanitar din România. "Sa plece si Arafatu'?", se întreaba Eugen Chelemen

"Nu se poate da nici derogare, pentru că, din punctul de vedere al Bisericii, nu sunt creştini şi nu poţi da derogare decât pentru cineva care face parte din aceeasi credinţa. Se oficiază doar o slujbă de pomenire pentru copii nebotezaţi, pentru credinţa parintilor", ne-a declarat Fotescu, adăugând că, până la urmă, "Dumnezeu decide".

Problema slujbei de înmormântare creştineşti este una extrem de controversată, în condiţiile în care ea este neclarificată, chiar şi în interiorul Bisericii.
O campanie pentru dreptul bebeluşilor nebotezaţi de a fi înmormântaţi cu slujbă tradiţională a fost declanşată de Bianca Brad, după ce a trecut prin dureroasa experienţă a pierderii unui copil, pentru care Biserica i-a refuzat dreptul la înmormântare

CUM COMENTAŢI?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările