Elicoptere din noua unitate americană de aviaţie detaşată în România au ajuns la Mihail Kogălniceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MK

Un număr neprecizat de elicoptere de luptă UH-60 Black Hawk ale US Army au aterizat în urmă cu câteva zile la baza aeriană Mihail Kogălniceanu. Aeronavele fac parte din Batalionul 3, Regimentul 227 de Aviaţie al Brigăzii 1 de Cavalerie, unitatea de suport aerian care este dislocată în Europa timp de nouă luni, urmând să participe în această perioadă la exerciţiile organizate în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve, inclusiv în România.

Elicopterele americane au sosit în România din Alexandroupolis, Grecia, unde au fost descărcate de la bordul unei nave de transport după traversarea Atlanticului şi a Mării Mediterane.

În acest moment, în Europa mai este prezentă şi Brigada 1 blindată din cadrul Diviziei 1 Infanterie a Armatei SUA. Batalionul 1, Regimentul 16 „Iron Rangers” din cadrul acestei brigăzi staţionează în România, tot la Mihail Kogălniceanu, arată umbrela-strategica.ro. În plus, US Army a transferat temporar echipe de consilieri ale Brigăzii 4 de Asistenţă pentru Forţele de Securitate (4th SFAB) în Europa, inclusiv în România.

Sikorsky UH-60 Black Hawk are o vastă experienţă de luptă fiind folosit, printre altele, în conflictele din Grenada, Panama, Irak, Somalia, Balcani, Afghanistan şi în alte zone din Oriental Mijlociu. Unele surse susţin că celebrele elicoptere folosite în raidul în care a fost ucis Osama bin Laden au fost Sikorsky UH-60 Black Hawk modificate folosind tehnologia stealth pentru a fi mai puţin vizibile pentru radar.

UH-60 Black Hawk este conceput pentru o plajă largă de operaţiuni, de la sprijin aerian pentru operaţiuni la sol, la operaţii speciale, search and rescue, MEDEVAC (evacuare medicală)  sau atac la sol (echipat cu diverse sisteme de armament) şi chiar transport VIP. Echipajul şi luptătorii sau pasagerii sunt protejaţi o podea blindată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite