Dosar penal pentru o societate comercială din Alba care a depozitat necorespunzător peste 22 de tone de îngrăşăminte chimice

Dosar penal pentru o societate comercială din Alba care a depozitat necorespunzător peste 22 de
tone de îngrăşăminte chimice

Poliţiiştii din Alba au indisponibilizat peste 22 de îngrăşăminte chimice FOTO: Poliţia Română

22 de tone de îngrăşăminte chimice, care erau depozitate într-un loc neprotejat au fost confiscate de poliţiştii din Alba. Faţă de reprezentanta societăţii comerciale care le deţinea a fost întocmit dosar penal, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din Alba au indisponibilizat peste 22 de tone de îngrăşăminte chimice, care erau depozitate într-un loc neprotejat şi au întocmit un dosar penal societăţii comerciale care le deţinea. 

Potrivit sursei citate, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat miercuri, 7 octombrie 2020, un control la un punct de lucru al unei societăţi comerciale, cu obiect principal de activitate cultivarea cerealelor. Astfel, poliţiştii au constatat că 22,8 tone de îngrăşăminte chimice erau depozitate în loc neprotejat,pe un teren pietruit şi neîmprejmuit.

Faţă de reprezentata societăţii comerciale, deţinătoare a acestora, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate”, iar întreaga cantitate de îngrăşăminte chimice a fost indisponibilizată se mai prezizează în comunicat.

Controalele poliţiştilor pentru verificarea modului în care sunt depozitate substanţele periculoase vor continua.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările