Din anchetatori, anchetaţi. Plângere penală împotriva unor poliţişti care au chemat martori la audieri. Parchetul investighează situaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Poliţiştii piteşteni care au audiat nişte martori într-un dosar penal s-au ales la rândul lor cu plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, formulată de către o parte din respective acuză. Acum, plângerea este în instrumentarea Parchetului Curţii de Apel Piteşti.

„La data de 10 aprilie 2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti a fost înregistrată sesizarea formulată de numitul C.M., reprezentând plângere împotriva actelor de urmărire penală, întemeiată pe dispoziţiile art. 336 din Codul de procedură penală, prin care se învedera faptul că se impune efectuarea de cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul Penal, în legătură cu activitatea lucrătorilor de poliţie care au procedat la efectuarea de audieri într-un dosar penal”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Cere testarea martorilor


„Autorul sesizării solicită testarea martorilor audiaţi în dosarul sus-menţionat, pentru a se vedea dacă au fost infectaţi sau nu cu virusul COVID-19 (coronavirus), fiind menţionată perioada 12.03.2020-16.03.2020. Sesizarea a făcut obiectul dosarului penal nr. 1914/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti”, se mai arată comunicat.


Potrivit procurorilor, prin ordonanţa din data de 13 aprilie 2020, a procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, s-a dispus preluarea dosarului penal nr. 1914/P/2020 la această din urmă unitate de parchet, în raport de dispoziţiile art. 325 din Codul de procedură penală, cercetările urmând a fi continuate în dosarul penal nr. 283/P/2020 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, nou înregistrat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite