Cutremur cu magnitudinea de 4 pe scara Richter în Vrancea

Cutremur cu magnitudinea de 4 pe scara Richter în Vrancea

Seismul s-a produs la o adâncime de 66 de kilometri

Un seism cu magnitudinea de 4 pe scara Richter s-a produs marţi în zona seismică Vrancea din judeţul Vrancea. Acesta s-a produs la ora 13.06 la o adâncime de 66 de kilometri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, cele mai apropiate oraşe au fost Focşani (20 de kilometri), Mărăşeşti (20  de kilometri), Tecuci (34  de kilometri), Adjud (35  de kilometri) şi Râmnicu Sărat (50  de kilometri).

De la începutul anului 2016, în România au mai avut loc 37 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,6 şi 4,1 pe scara Richter, potrivit Agerpres.

În 2015, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, unul pe 24 ianuarie şi unul pe 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

Pe 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările