Cum obţii certificatul digital Covid, obligatoriu la frontierele Uniunii Europene

Cum obţii certificatul digital Covid, obligatoriu la frontierele Uniunii Europene

Certificat COVID

Guvernul României a anunţat că de vineri, 13 august, pentru trecerea frontierelor UE vor fi recunoscute doar certificatele digitale COVID.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul ţărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală şi ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conţin un cod QR, transmite Guvernul României.
 
Pentru obţinerea unui certificat digital Covid trebuie accesată platforma certificat-covid.gov.ro. Aici, utilizatorii se vor loga cu o adresa valabilă de email. 
 
Pe adresa de email, solicitantul va primi un link pentru autentificarea în aplicaţia Certificate Covid. Accesând acest link, se deschide o pagină pe platforma certificat-covid.gov.ro unde trebuie să alegi tipul de certificat solicitat: persoană vaccinată, persoană care a trecut prin boală sau persoană testată negativ.
 
În cazul persoanelor vaccinate, care optează pentru un certificat digital, trebuie să completeze datele referitoare la CNP, seria şi numărul actului de identitate, localitatea în care s-au vaccinat, luna şi numele producătorului vaccinului administrat. 
 
După această etapă, pe adresa de email introdusă la început, obţii certificatul digital COVID (cu cod QR) care se poate descărca în format pdf.
 
Tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar cu respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat, mai transmite Guvernul.
 
Citeşte şi: 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările