Cine sunt procurorii care candidează la conducerea DIICOT şi pentru funcţii-cheie din DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Daniel Horodniceanu, Oana Pâţu şi Ioana Albani sunt procurorii care s-au înscris în cursa pentru conducerea DIICOT.

Ioana Albani candidează şi pentru funcţia de procuror şef adjunct al DIICOT. Mihaela Larisa Iosipescu s-a înscris în concurs pentru postul de adjunct al şefului instituţiei.

Codrin Gavra participă la concurs pentru funcţia de adjunct al şefului DNA, iar pentru conducerea secţiilor din instituţie candidează procurorii Andreea Oana Nica, Ioan Amariei, Paul Dimitriu şi Monica Danciu.

Cine ar putea conduce DIICOT

Daniel Horodniceanu activează la Seviciul Teritorial Iaşi al DIICOT, structură pe care a şi condus-o până în 2015, când a devenit şef al Direcţiei, funcţie pe care a ocupat-o până în 2018. La finalul mandatului, s-a înscris în cursă pentru un nou mandat, însă nu a fost nominalizat, procurorul selectat pentru a îl înlocui fiind Felix Bănilă.

Funcţia de procuror şef a rămas vacantă după ce Giorgiana Hosu a demisionat, anul trecut, ca urmare a condamnării soţului ei. Atribuţiile au fost preluate de Oana Pâţu, aceasta fiind în prezent şef interimar al Direcţiei.

Pâţu a ocupat funcţia de procuror-şef al Serviciului de combatere a traficului intern de droguri şi, ulterior, de procuror şef adjunct al DIICOT. Chiar dacă nu va fi numită la conducerea structurii, Pîţu va rămâne adjunct.

Criminalitatea organizată la noi reprezintă o prioritate. România este o ţară a criminalităţii organizate, spunea Oana Pâţu, în 2020, când a candidat pentru postul de adjunct al şefului DIICOT.

Ioana Albani a fost procuror şef al Serviciului de prevenire şi combatere a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT şi a făcut parte din conducerea direcţiei în calitate de procurer şef adjunct.

În 2018, a fost premiată de Ambasada SUA la Bucureşti în cadrul evenimentului “Femei curajoase din întreaga lume”.

“În mandatul său la DIICOT, doamna procuror şef Albani a condus ofiţeri ai instituţiilor de aplicare a legii şi procurori în destructurarea cu succes a unor cazuri de fraudă de proporţii prin internet şi infracţiuni cibernetice”, spunea, la acel moment, ambasadorul SUA la Bucureşti.

Mihaela Larisa Iosipescu a condus biroul de informaţii clasificate din DIICOT şi, ulterior, din 2020, a ocupat, prin delegare, funcţia de adjunct al instituţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite