Cinci militari români răniţi în Afganistan. Mesajul lui Iohannis

Cinci militari români răniţi în Afganistan. Mesajul lui Iohannis

Militari Afganistan

Cinci militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei", care se află în misiune în Afganistan, au fost răniţi vineri, 24 mai, în jurul orei 12.30, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate, informează Ministerul Apărării Naţionale. Update: Cine sunt cei cinci militari.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Ministerul Apărării a transmis că cei cinci militari români din cadrul Batalionului 300 Protecţia Forţei “Sfântul Andrei” răniţi vineri, 24 mai, în jurul orei 12.30 (ora României), în Afganistan, sunt în stare stabilă şi se află internaţi la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar. 

Militarii răniţi în atac sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton şi Florin-Alexandru Ştefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie şi fruntaşul Nicolae Petcu.

La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanţelor producerii evenimentului, condusă de şeful de stat major al unităţii.„Pe timpul executării misiunii, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Cei cinci militari sunt conştienţi şi starea lor de sănătate este stabilă. 

Detalii cu privire la identitatea militarilor implicaţi în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora”, a anunţat vineri MApN.

Mesajul lui Iohannis

Preşedintele României a transmis un mesaj în urma atacului care a avut loc în Afganistan, soldat cu rănirea a cinci militari români.

„Sunt alături de militarii noştri răniţi astăzi, în Afganistan, în timp ce executau o misiune specifică în teatrul de operaţii, împreună cu militarii americani.

În aceste momente dificile, le doresc militarilor noştri însănătoşire grabnică şi asigur familiile celor răniţi că aceştia primesc cele mai bune îngrijiri medicale.

Le datorăm întreaga noastră recunoştinţă militarilor români care servesc ţara cu profesionalism şi dedicare în zone de conflict şi îşi pun viaţa în pericol pentru menţinerea păcii şi asigurarea securităţii internaţionale”, a transmis Iohannis. 

Conducerea Armatei a transmis că este informată în permanenţă despre situaţie şi urmăreşte cu atenţie evoluţia de sănătate a militarilor.

La începutul lunii mai, alţi doi militari români ai aceluiaşi batalion, 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei", care se află în misiune în Afganistan, au fost răniţi în timp ce executau o misiune de patrulare interioară în Baza Aeriană Kandahar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările