CERT-RO: Utilizatorii Huawei din România, vizaţi de o falsă campanie promoţională

CERT-RO: Utilizatorii Huawei din România, vizaţi de o falsă campanie promoţională

Utilizatorii de terminale Huawei din România sunt vizaţi în prezent de o falsă campanie promoţională (SCAM), avertizează joi, pe Facebook, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Ştiri pe aceeaşi temă

Utilizatorii sunt înşelaţi că ar fi fost selectaţi să primească 'un iPhone Xs in valoare de la 5,399 lei' şi li se cere să-şi dea date personale, arată hotnews.ro.
 
Avertismentul CERT-RO postat joi pe Facebook:
 
Un nou #scam vizează clienţii Huawei Mobile!
- Evitaţi furnizarea de date personale sau financiare online, pentru anumite premii, vouchere sau reduceri, în special dacă acel concurs sau acea promoţie nu este făcută publică pe canalele oficiale ale companiei (site oficial, conturi de social media recunoscute).
- Aşa cum se poate observa din capturile furnizate de unul dintre urmăritorii noştri de pe social media, site-ul de pe care se propagă acest 'concurs' nu este cel oficial.
- Textul este într-o limbă română precară, fără diacritice, cel mai probabil o traducere a textului dintr-o altă limbă, efectuată cu o soluţie de traducere automată online.
- Desigur, atacatorii subliniază totodată faptul că timpul de răspuns este limitat, pentru a nu lăsa răgaz utilizatorului să analizeze în amănunt detaliile 'concursului'.
- Mulţumim urmăritorilor noştri de pe conturile social media ale CERT-RO pentru incidentele raportate! Informaţiile furnizate de voi ne ajută la alertarea în timp util a celorlalţi utilizatori!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările