Cel mai mare avion cargo din lume a adus la Bucureşti materiale sanitare pentru COVID-19 din China FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
An-124, una dintre cele mai mari aeronave din lume
An-124, una dintre cele mai mari aeronave din lume

Un imens avion Antonov 124-100, unul din cele mai mare aeronave din lume, deţinut de compania ucraineană de cargo Antonov Airlines a aterizat marţi dimineaţă pe Aeroportul Otopeni, aducând echipamente medicale din China achiziţionate de Unifarm. Conform unor surse, pe parcursul acestei luni, încă 12 avioane de tip cargo vor aduce în România echipamente medicale. AN-124 mai vine în România peste o săptămână.

GALERIE FOTO

UPDATE Ministerul Sănătăţii a comunicat că Unifarm SA a achiziţionat şi  a adus în ţară mai multe transporturi de  echipamente medicale şi produse dezifectante, printre care 2 245 000 măşti FFP2 şi ochelari de protecţie, 20 000 viziere, 300 000 combinezoane, din care 200 000 combinezoane speciale utilizate în secţiile de terapie intensivă (ATI), 923 000 mănuşi latex, 114 000 mănuşi vinil şi 2 000 000 măşti chirurgicale cu 3 pliuri.“Aceste materiale sanitare şi echipamente de protecţie atât de necesare şi aşteptate de personalul medical vor fi distribuite începând din această noapte către toate unităţile sanitare din ţară, cu prioritate către cele care sunt în prima linie de gestionare a cazurilor infectate cu noul coronavirus. Este o adevarată luptă comercială pentru achiziţia materialelor sanitare şi a echipamentelor pe piaţa internaţională. Continuăm aprovizionarea, constant, şi în perioada următoare”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

                                                     *****************************

„Gata. În sfârşit avionul Antonov a decolat spre România. În el se afla 200 000 combinezoane tip AŢI, 20 000 viziere şi aprox 500 000 de mănuşi'', a declarat într-o postare pe Facebook, Bogdan Micu - membru al echipei care coordonează achiziţiile internaţionale de echipamente sanitare pe care România le face prin UNIFARM.

Conform unor surse, importurile de materiale sanitare vor fi continuate în perioada următoare. Cel puţin încă 12 avioane cu astfel de materiale vor ateriza în România în această lună, iar avionul Antonov 124 va mai ateriza în România pe 14 aprilie. 

Antonov AN 124 este unul din cele mai mari avioane din lume şi, în acelaşi timp, este unul destul de rar. Avionul care a ajuns la Bucureşti este deţinut de compania cargo Antonov Airlines din Ucraina, este un model An-124-100M Ruslan şi are înmatricularea UR-82009.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite