Ce trebuie să facă românii pentru a intra în Austria. Condiţiile de acces la graniţă, anunţate de MAE

Ce trebuie să facă românii pentru a intra în Austria. Condiţiile de acces la graniţă, anunţate de MAE

Foto Shutterstock

Ministerul de Externe a transmis, vineri seară, noi precizări cu privire la accesul în Austria al cetăţenilor provenind din România. Cei care nu au un test negativ pentru coronavirus, nu mai vechi de patru zile, tradus în germană sau engleză, trebuie să facă dovada unei rezervări la o unitate de cazare, dacă nu au domiciliul în Austria.

În caz contrar, le va fi interzisă intrarea în ţară. De asemenea, MAE transmite că este posibil ca autorităţile din Austria să solicite documente care să justifice intrarea în ţara.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri seară, noi precizări referitoare la condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Austria.

”Aşa cum am informat anterior, accesul persoanelor provenind din România cu destinaţia Republica Austria este posibil numai dacă acestea deţin un test biologic molecular SARS-COV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile de la data emiterii, tradus în limba germană sau engleză. Pentru persoanele care nu deţin un astfel de test se aplică măsura autoizolării pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau într-o unitate de cazare, pentru care trebuie prezentată dovada rezervării. În situaţia în care persoanele călătorind din Romania nu pot prezenta la intrarea în Austria un test Covid-19 şi dovada cazării, le va fi interzisă intrarea pe teritoriul austriac”, a transmis MAE.

Sursa citată a precizat că, dacă pe perioada celor 14 zile de autoizolare este efectuat un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 al cărui rezultat este negativ, măsura autoizolării se suspendă.

”Prevederile ordonanţei nu se aplică în cazul tranzitului fără oprire al cetăţenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre alte destinaţii din alte state şi în cazul transportului de mărfuri. Autorităţile austriece pot solicita, la frontieră, documente care să justifice intrarea în ţara de destinaţie: domiciliu / rezidenţă / contract de muncă / orice altă dovadă a necesităţii intrării, de exemplu adeverinţă de tratament medical imperios necesar, de studii etc”, a mai transmis MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043-1-503.24.65 şi 0043-1-505.23.81, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0043-699.117.26027.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: