Bucureştenii au scăpat de o parte dintre restricţiile anti-COVID. Ce măsuri de relaxare au intrat în vigoare, dar şi ce restricţii rămân în continuare în vigoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii sunt în continuare obligaţi să poarte masca de protecţie atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile deschise FOTO: Adevărul
Bucureştenii sunt în continuare obligaţi să poarte masca de protecţie atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile deschise FOTO: Adevărul

După ce în Capitală rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut sub 3 la mia de locuitori, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) a ridicat de luni unele restricţii impuse de pandemia COVID-19 pe teritoriul municipiului Bucureşti.

Printre măsurile vizate se numără şi permiterea funcţionării cu o capacitate de maximum 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol, teatrelor şi cinematografelor. 

A doua măsură luată se referă la redeschiderea activităţilor „la interior“ a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maximum 30% din capacitatea unităţii, în intervalul orar 06.00-21.00.

În fine, o a treia măsură vizează permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 06.00-21.00. 

Trei luni de scenariu „roşu”

Capitala a intrat în scenariul roşu pe data de 18 octombrie 2020, când incidenţa cumulată a cazurilor noi COVID-19 înregistrate în două săptămâni era de 3,02/1.000 de locuitori. În calcule era inclusă şi perioada de 4 zile consecutive în care Capitala a înregistrat peste 2.000 de infectări zilnice. Municipiul Bucureşti a rămas în scenariul roşu timp de peste 3 luni până miercuri, 20 ianuarie, când indicele a scăzut la 2,96.

Bucureştenii sunt în continuare obligaţi să poarte masca de protecţie atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile deschise, iar toate activităţile desfăşurate în interior (nunţi, botezuri şi alte petreceri) sunt interzise. De asemenea, locuitorii sunt obligaţi să completeze o declaraţie pe propria răspundere dacă vor să circule noaptea în intervalul orar 23.00-05.00.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite