Birchall a cerut anchetă în cazul fetiţei din Mehedinţi: Îmi cer scuze public pentru ce a îndurat. Mi-au dat lacrimile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a cerut o anchetă în cazul Sorinei, fetiţa din Mehedinţi adoptată de o familie din SUA şi luată în mod brutal de autorităţi din casa celor la care se afla în plasament şi a precizat că îşi cere scuze public.

„Pe mine mă interesează să mă asigur că fetiţa este bine şi nu mai trece prin trauma prin care a trecut, de aceea am cerut o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. Eu regret şi îmi cer eu scuze public pentru că acea fetiţă a trebuit să îndure ce a îndurat şi sper să nu se mai întâmple. Au fost deja dispuse măsurile legale necesare. Mi-au dat lacrimile", a spus Ana Birchall, potrivit Antena3.

Inspecţia Judiciară, sesizată în legătură cu procurorul 

Inspecţia Judiciară a fost sesizată ca urmare a deciziei preşedintelui CSM Lia Savonea în legătură cu procurorul Maria Piţurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a participat la preluarea fetiţei de 8 ani din Mehedinţi, adoptată de o familie de origine română din SUA.

”Faţă de aspectele semnalate de mass-media cu privire la conduita unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care ar fi bruscat o minoră cu ocazia efectuării unei percheziţii în cursul zilei de 21 iunie 2019, Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna judecător Lia Savonea, a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării de verificări cu privire la împrejurările şi modalitatea în care procurorul a exercitat supravegherea cercetării penale în cauză şi a coordonat activitatea de efectuare a percheziţiei domiciliare”, anunţă sâmbătă CSM..

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii solicită efectuarea cu celeritate a tuturor verificărilor prevăzute de lege pentru clarificarea în cel mai scurt timp a tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept referitoare la acest caz.

Fetiţa de opt ani a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA. Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”.

Acţiunea a stârnit un val de reacţii negative, sute de persoane cerând clarificarea situaţiei şi verificarea modului în care s-a făcut adopţia.

Mai multe fotografii care o înfăţişează pe Sorina alături de mama adoptivă, fratele şi bunica au fost făcute publice, iar apropiaţi ai familiei afirmă că fetiţa a mâncat şi apoi şi-a desfacut bagajele şi cadourile primite şi că se simte foarte bine.

Tatăl adoptiv al Sorinei: „Când am văzut că este de etnie romă am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil să ajungă la New York, unde culoarea nu conteaz㻓

Cum se descurcă Sorina cu noua mamă adoptivă. „Este bine, încercăm să trecem împreună peste acest moment greu“

Motivele invocate de către procuror în cazul fetiţei luate cu mascaţii pentru a fi dată spre adopţie unei familii din SUA

Cine sunt soţii care au înfiat-o pe fetiţa luată cu mascaţi din casa unde a crescut. „Sunt oameni care pot ajuta acest copil“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite