Bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat într-o postare pe Facebook a fost reţinut de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raul Coltor, bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat. Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan
Raul Coltor, bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat. Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan

Bărbatul care l-a amenuinţat cu moartea pe Raed Arafat într-o postare pe Facebook în luna iulie a fost reţinut, vineri, de procurorii DIICOT. Raul Coltor, un bărbat din Alba Iulia adept al conspiraţioniştilor, a scris că îl va ucide pe şeful DSU, iar Raed Arafat a făcut plângere penală pe numele acestuia.

Pe data de 16 iulie, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat s-a prezentat, joi, la sediul DIICOT, pentru a depune plângere penală împotriva bărbatului care l-a ameninţat cu moartea pe Facebook, Raul Coltor. Potrivit Codului penal, cercetările pentru infracţiunea de ameninţare sunt demarcate numai dacă partea vătămată depune plângere.

Ce spune legea

„Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate”, se arată în Codul penal.

Raed Arafat a fost ameninţat cu moartea, pe Facebook, de un adept al teoriei conspiraţiei potrivit căriea viruslui SARS-CoV-2 nu există. Mesajul dur publicat pe reţeaua de socializare de Raul Coltor.

„În baza articolului 55 din Constituţia României, declar public: Având în vedere că Raed Arafat este condamnat la moarte în Palestina, că este terrorist, şi datorită crimelor pe care le-a comis împotriva cetăţenilor români (trafic de organe Mossad), EU, Coltor Raul Nicolae, prin depunerea jurământului militar la data de 1 Decembrie 2005, am primit dreptul de a ucide în numele Ţării şi al Poporului Român! Domnule Raed Arafat! O să fiu EU acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de piatră!! Te somez să părăseşti acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră! Game over zdreamţo!”, a fost mesajul pe care Raul Coltor l-a postat pe pagina lui de Facebook, masaj pe care ulterior l-a şters.

Cine este bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe Arafat

Raul Coltor s-a alăturat mişcării conspiraţioniştilor care cred că noul coronavirus nu există. 

Bărbatul s-a prezentat la sediul CSM exact în urmă cu un an, când susţinea că vine de la Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie, unde nu fusese lăsat să depună o plângere în legătură cu dosarul Crimelor din Caracal. 

El le-a spus jurnaliştilor că deţine informaţii importante şi că acceptă să fie filmat doar cu o mască chirurgcală pe faţă.

Jurnaliştii aflaţi acolo au fost curioşi despre ce e vorba, astfel că Raul Coltor le-a spus că el a lucrat timp de peste 10 ani în „serviciile de informaţii străine”.

Din documentele pe care le-a înmânat tuturor jurnaliştilor prezenţi, reiese însă că Raul Colltor a fost învinuit într-un dosar penal al BCCO şi DIICOT Alba Iulia. Domiciliul său a fost percheziţionat, iar anchetatorii au ridicat de acolo un stick de memorie, pe care, susţine Raul Coltor, se află toate datele personalului de la Deveselu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite