Asociaţia Pro Infrastructură solicită amplasarea unui parapet separator de sens pe DN 2. Patru oameni care au murit azi ar fi putut fi salvaţi de acest sistem

Asociaţia Pro Infrastructură solicită amplasarea unui parapet separator de sens pe DN 2. Patru oameni care au murit azi ar fi putut fi salvaţi de acest sistem

Asociaţia dă exemplul Suediei, ţară cu siguranţă rutieră de top care are peste 2000 km de 2+1 alternativ Foto: News.ro

Asociaţia Pro Infrastructură a transmis, miercuri seară, după ce patru oameni au murit într-un accident pe DN 2, că, dacă este dotat cu parapet separator de sens, sistemul 2+1 alternativ are siguranţă rutieră de autostradă şi nenorocirea ar fi fost evitată. Asociaţia cere CNAIR să monteze de urgenţă parapet îngust separator de sens pe porţiunile 2+1 din ţară, dând exemplu Suediei care are acest sistem.

Ştiri pe aceeaşi temă

”După mai bine de doi ani, astăzi a avut loc primul accident grav pe porţiunea "2+1 alternativ" DN2 dintre Sineşti şi Moviliţa, soldat din păcate cu decese. Cauza este o intrare pe contrasens. Reamintim CNIAR că dacă este dotat cu parapet separator de sens, sistemul 2+1 alternativ are siguranţă rutieră de autostradă şi nenorocirea de astăzi ar fi fost evitată”, au scris, miercuri seară, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură. 

Aceştia solicită CNAIR să instaleze de urgenţă parapet îngust separator de sens pe porţiunile 2+1 din ţară, nefiind necesară intrarea pe contrasens pentru depăşire. 
 
Asociaţia dă exemplul Suediei, ţară cu siguranţă rutieră de top care are peste 2000 km de 2+1 alternativ, şi un alt exemplu - un sistem cu cabluri elastice care deja îşi face treaba la Afumaţi. 
 
”Solicităm încă o dată oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere elaborarea de urgenţă a unui normativ 2+1 alternativ şi generalizarea acestui sistem pe toată distanţa Afumaţi-Iaşi”, a mai transmis organizaţia. Patru persoane au decedat şi două au fost rănite, miercuri dimineaţă, într-un accident în lanţ produs pe DN 2.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările