Anchetă a Poliţiei Capitalei. Companie de leasing, bănuită că dă înapoi kilometrajul maşinilor pe care le revindea. Angajaţii firmei au înşelat şi firme de asigurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii şi procurorii bucureşteni au declanşat o amplă operaţiune împotriva unei companii de leasing bănuită că şi-ar fi înşelat clienţii în afaceri cu maşini rulate. Concret, angajaţii firmei ar fi dat kilometrajele maşinilor înapoi pentru ca la revânzare să obţină un preţ mai mare. În plus, aceştia ar fi fraudat mai multe societăţi de asigurare, prin prisma provocării unor avarii suplimentare autoturismelor recuperate.

Proprietarul companiei şi trei dintre angajaţi au şi fost audiaţi la Poliţia Capitalei, la Serviciul de Investigaţii Criminale. 

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat că după recuperarea autoturismelor, cei patru le-ar fi modificat kilometrajul, după care ar fi revândut cu sume mai mari decât valoarea acestora raportate la kilometrajul real, înşelând astfel peste 40 de persoane vătămate.

Mai mult, în acelaşi dosar se mai fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune privind asigurările, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, întrucât bănuiţii, cu sprijinul unor service-uri auto, ar fi fraudat mai multe societăţi de asigurare, prin prisma provocării unor avarii suplimentare autoturismelor recuperate iar ulterior solicitând înlocuirea unor componente, în vederea cosmetizării autovehiculelor respective, scopul final fiind obţinerea unui preţ mai mare la revânzarea acestora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite