Ambasada Germaniei. Berlinul se poziţionează ferm alături de Bucureşti: „Nu putem da ceasul înapoi cu 25 de ani”

Ambasada Germaniei. Berlinul se poziţionează ferm alături de Bucureşti: „Nu putem da ceasul înapoi cu 25 de ani”

Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la Bucureşti FOTO Arhivă

Berlinul se poziţionează în continuare ferm alături de Bucureşti şi respinge solicitările privind retragerea trupelor NATO din România şi revenirea la situaţia din anul 1997, dă asigurări Ambasada Germaniei la Bucureşti într-un comunicat difuzat miercuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

În contextul situaţiei actuale de securitate, ambasadorul german Peer Gebauer declară că ţara sa „se poziţionează în continuare ferm alături de România”.

„Începând de la mijlocul lunii februarie, Forţele aeriene germane (Luftwaffe) vor participa cu avioane Eurofighter şi soldaţi la măsura Poliţie Aeriană Întărită Zona de Sud (Enhanced Air Policing South). Împreună cu Italia asigurăm securitatea spaţiului aerian al NATO, ca parteneri de încredere, cu o contribuţie vizibilă şi de înaltă calitate. Aceasta reprezintă un semn clar al solidarităţii transatlantice şi europene”, transmite misiunea diplomatică germană.

Germania se pronunţă împotriva solicitărilor privind retragerea trupelor NATO din România şi revenirea la situaţia din anul 1997, subliniind că ele „trebuie respinse cu fermitate”.

„Nu putem da ceasul înapoi cu 25 de ani. Apartenenţa României la NATO reprezintă o realizare esenţială şi nu poate fi pusă la îndoială de către terţi”, se arată în comunicat.

Potrivit misiunii diplomatice germane, situaţia actuală din estul Europei este îngrijorătoare, iar atitudinea Rusiei afectează securitatea întregului continent.

„Suntem foarte îngrijoraţi de situaţia actuală în regiune. Atitudinea Rusiei nu reprezintă doar o ameninţare la adresa Ucrainei, ci afectează securitatea întregii Europe. De aceea, o nouă încălcare a suveranităţii Ucrainei ar atrage după sine un răspuns european ferm şi comun. În această privinţă, ministrul german al Afacerilor Externe, Annalena Baerbock, s-a exprimat categoric în cadrul reuniunii miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene”, afirmă Ambasada Germaniei la Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările