1.000 de lei în plus în programul Rabla pentru cei care îşi cumpără maşini noi produse în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care vor opta pentru cumpărarea unei maşini noi produse în România ar putea beneficia de 1.000 de lei în plus în programul Rabla
Cei care vor opta pentru cumpărarea unei maşini noi produse în România ar putea beneficia de 1.000 de lei în plus în programul Rabla

Senatul votează azi în plen un proiect de lege care prevede suplimentarea cu o mie de lei a valorii tichetului Rabla dacă automobilul nou achiziţionat prin acest program este produs în România. Măsura ar urma să amortizeze efectele crizei COVID-19 asupra industriei auto din România.

UPDATE Senatorii au adoptat, marţi, propunerea legislativă care prevede majorarea bugetelor alocate pentru anul 2020 pentru programele naţionale destinate înlocuirii autovehiculelor şi echipamentelor electrice şi electronice uzate, gestionate de Administraţia Fondului pentru Mediu. Au votat în favoarea proiectului 86 de senatori, iar 44 s-au abţinut.

                                                       *************************************

Suplimentarea cu o mie de lei va fi făcută sub forma unei ”prime de preferinţă”, iar scopul său ar fi acela de a sprijini producţia internă, potrivit iniţiatorilor proiectului, peste 25 de deputaţi şi senatori PSD.

"Prin aceasta initiativa legislativa se propune majorarea semnificativa a bugetelor alocate

programelor nationale destinate stimularii innoirii parcului auto national si echipamentelor

electrice si electronice de uz casnic precum si masuri pentru orientarea optiunilor de cumparare

catre productia national", se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ

Sursa de finanţare indicată de iniţiatorii proiectului este fondul de rezervă aflat la dispoziţia guvernului, din care au urma să fie suplimentat bugetul Fondului pentru Medi, arată g4media.ro. Senatul e prima cameră sesizată. După votul de azi din Senat, proiectul de lege va merge la dezbatere în Camera Deputaţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite