Salariul unui angajat de la Finanţe: de la 2.000 de lei, la 660 de lei

Angajaţii Ministerului de Finanţe s-au trezit peste noapte cu salarii de câteva sute de lei în loc de câteva mii de lei. Funcţionarii de la Finanţe primeau până acum stimulente mult mai mari decât salariile de bază. De cele mai multe ori, veniturile le erau astfel dublate sau chiar triplate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un expert principal, angajat al Ministerului de Finanţe, avea în luna aprilie, un salariu de 890 de lei. Primea însă stimulente de peste 1.400 de lei, astfel că expertul principal ajungea la un venit total de aproape 2.300 de lei.
În luna august, însă, acelaşi angajat a avut salariul de bază diminuat cu 25%. Cum nu a mai primit niciun stimulent, venitul total al expertului principal de la finanţe a ajuns la doar 667 de lei.

Citeşte şi: "Angajaţii Finanţelor Publice din Vaslui au intrat şi ei în grevă"

Află aici cât câștigă un consilier control fiscal, în Bihor

Cu toate acestea, anagajaţii din administraţie sunt printre cei mai bine plătiţi bugetari. Datele INS arată că în luna august, câştigul salarial mediu net a fost în administraţie de peste 1.600 de lei. În schimb, în învăţământ sau sănătate aceste salarii abia dacă depăşesc 1.000 de lei.
Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, susţine că a făcut demersuri ca oamenii din instituţie să câştige mai mulţi bani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările