Primăria Capitalei vrea să cumpere 22 de troleibuze cu emisii zero prin PNRR şi să modernizeze sistemul de semaforizare inteligentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
troleibuze

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, joi, două hotărâri care vor sta la baza depunerii de cereri de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) - Componenta 10 pentru cumpărarea a 22 de troleibuze cu emisii zero sau cu baterii şi pentru modernizarea sistemului de semaforizare inteligentă.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, joi, o hotărâre privind depunerea cererii de finanţare cu titlul "Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public prin achiziţia a unui număr de 22 troleibuze cu emisii zero sau cu baterii" prin componenta 10 - Fondul Local în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a cheltuielilor legate de proiect, precum şi a acordului de parteneriat.

În urma votului, primarul general este împuternicit să facă demersurile pentru ca administraţia locală să achiziţioneze prin PNRR -  Componenta 10, fondul local, un număr de 22 de troleibuze cu emisii zero sau cu baterii. Implementarea proiectului se va face, conform hotărârii adoptate joi, în baza unor acorduri de parteneriat cu localităţi din judeţul Ilfov, municipiul Bucureşti fiind lider de parteneriat. 

Costul maxim al proiectului este estimat la 55.254.354 lei (aproximativ 11 milioane de euro). 

Preţul unui troleibuz este estimat la 510.200 de euro fără TVA. 

Tot joi, consilierii generali ai Capitalei au votat o hotărâre privind aprobarea depunerii cererii de finanţare cu titlul "Modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare inteligentă (Managementul Traficului Bucureşti – Ilfov) şi prioritizarea vehiculelor de transport public, în vederea creşterii siguranţei rutiere, fluidizării traficului şi reducerii poluării", a Notei de fundamentare a investiţiei precum şi a Acordului de parteneriat în cadrul apelului de proiecte PNRR. 

Astfel, tot în cadrul Componentei 10, administraţia Capitalei doreşte să încheie un acord de parteneriat cu cele şase sectoare ale Capitalei şi cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI) pentru a depune în comun cererea de finanţare prin PNRR pentru extinderea sistemului de semaforizare inteligentă.

"În şedinţa de azi a CGMB am făcut primul pas concret pentru semaforizarea inteligentă în Capitală, aprobând depunerea cererii de finanţare prin PNRR pentru acest proiect. Şi, tot cu ajutorul fondurilor PNRR, Bucureştiul va cumpăra 22 de troleibuze moderne (care funcţionează şi cu baterii), Consiliul General aprobând depunerea cererii de finanţare în acest scop. Am aprobat astăzi şi studiile în baza cărora vom face achiziţia publică pentru reabilitarea liniilor de tramvai. Vom avea documentaţia pregătită la momentul lansării fondurilor structurale", a scris primarul general, Nicuşor Dan, pe Facebook.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite