Nicuşor Dan: A fost efectuată cu succes proba de presiune pe un tronson de 1.000 de metri de reţea principală pe Magistrala Progresul-Ferentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicusor Dan
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a fost efectuată, cu succes, proba de presiune pe un tronson de 1.000 de metri de reţea principală de termoficare, pe Magistrala Progresul-Ferentari, după ce ţeava veche a fost înlocuită. Până în prezent, au fost înlocuiţi 8 kilometri de conductă veche.

Primarul general, Nicuşor Dan, a verificat, luni, stadiul lucrărilor la şantierul deschis pe Calea Ferentari pentru realizarea lucrărilor de modernizare a reţelei de termoficare, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

"Azi a fost efectuată cu succes proba de presiune pe un tronson de 1.000 de metri de reţea principală aflată pe Magistrala Progresul - Ferentari, după ce ţeava veche de pe vremea lui Ceauşescu a fost înlocuită. Şantierul din Calea Ferentari, unde Compania Energetica efectuează lucrări de modernizare a sistemului de termoficare, face parte din Obiectivul 6, Magistrala Progresul – Ferentari, care are o lungime de 13 kilometri. Până în acest moment au fost înlocuiţi 8 kilometri de conductă veche cu conductă nouă, preizolată, dotată cu senzori de detecţie a avariilor", a afirmat el.

Potrivit primarului, Magistrala Progresul – Ferentari alimentează cu apă caldă şi căldură 16 puncte termice, care asigură furnizarea energiei termice pentru 241 de scări de bloc, respectiv 10.000 de apartamente plus un liceu şi o şcoală.

"În ultimii 3 ani, pe acest segment au fost înregistrate 60 de avarii la reţeaua de termoficare", a adăugat Nicuşor Dan.

Obiectivul 6 - Magistrala Progresu – Ferentari este unul dintre cele 7 obiective care alcătuiesc proiectul de investiţii "Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului Bucureşti", cu  o lungime totală de 63,2 km de reţea şi finanţare de la bugetul local.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite