Nicuşor Dan: A fost efectuată cu succes proba de presiune pe un tronson de 1.000 de metri de reţea principală pe Magistrala Progresul-Ferentari

Nicuşor Dan: A fost efectuată cu succes proba de presiune pe un tronson de 1.000 de metri de reţea principală pe Magistrala Progresul-Ferentari

Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a fost efectuată, cu succes, proba de presiune pe un tronson de 1.000 de metri de reţea principală de termoficare, pe Magistrala Progresul-Ferentari, după ce ţeava veche a fost înlocuită. Până în prezent, au fost înlocuiţi 8 kilometri de conductă veche.

Primarul general, Nicuşor Dan, a verificat, luni, stadiul lucrărilor la şantierul deschis pe Calea Ferentari pentru realizarea lucrărilor de modernizare a reţelei de termoficare, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

"Azi a fost efectuată cu succes proba de presiune pe un tronson de 1.000 de metri de reţea principală aflată pe Magistrala Progresul - Ferentari, după ce ţeava veche de pe vremea lui Ceauşescu a fost înlocuită. Şantierul din Calea Ferentari, unde Compania Energetica efectuează lucrări de modernizare a sistemului de termoficare, face parte din Obiectivul 6, Magistrala Progresul – Ferentari, care are o lungime de 13 kilometri. Până în acest moment au fost înlocuiţi 8 kilometri de conductă veche cu conductă nouă, preizolată, dotată cu senzori de detecţie a avariilor", a afirmat el.

Potrivit primarului, Magistrala Progresul – Ferentari alimentează cu apă caldă şi căldură 16 puncte termice, care asigură furnizarea energiei termice pentru 241 de scări de bloc, respectiv 10.000 de apartamente plus un liceu şi o şcoală.

"În ultimii 3 ani, pe acest segment au fost înregistrate 60 de avarii la reţeaua de termoficare", a adăugat Nicuşor Dan.

Obiectivul 6 - Magistrala Progresu – Ferentari este unul dintre cele 7 obiective care alcătuiesc proiectul de investiţii "Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului Bucureşti", cu  o lungime totală de 63,2 km de reţea şi finanţare de la bugetul local.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările