Marşul Normalităţii şi cel al Diversităţii, programate în aceeaşi zi. Restricţii pe Calea Victoriei

Marşul Normalităţii şi cel al Diversităţii, programate în aceeaşi zi. Restricţii pe Calea Victoriei

FOTO Adevărul / Elena Stolerciuc

Un „marş al normalităţii“ este programat pentru sâmbătă de la 12.00, pe traseul Piaţa Victoriei, Romană, Universitate, Unirii, cu punct final Dealul Patriarhiei. În aceeaşi zi în a fost anunţat marşul  Bucharest Pride 2019, cuplurile LGBTQIA+ din Bucureşti şi din ţară fiind aşteptate în stradă pentru a cere drepturi egale.

Marşul Normalităţii:
 
”Haideţi să spunem împreună un NU hotărât căsătoriilor şi parteneriatelor civile homosexuale, adopţiei copiilor de către homosexuali, pedofiliei şi propagandei ideologiei de gen în şcoli şi paradelor depravate din România”, arată afişul evenimentului anunţat de Frăţia Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruinţă.
 
Mişcarea Noua Dreaptă organizează, începând cu ora 12:00, Marşul Normalităţii, manifestare dedicată „familiei naturale, întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”. Potrivit organizatorilor, marşul este organizat anual, încă din 2005, iar cel de sâmbătă este aprobat de Primăria Capitalei.
 
Jandarmeria Capitalei anunţă că la eveniment organizatorii aşteaptă 300 de persoane.
 
Participanţii la eveniment vor porni pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Piaţa Unirii - Patriarhia Română.
 
Marşul are drept scop manifestarea nemulţumirii faţă de mai multe aspecte, între care şi: „faţă de parada homosexualilor, o manifestare cu caracter obscen şi provocator care promovează în fiecare an ideea legalizării parteneriatelor, căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale; faţă de intenţia partidelor parlamentare de a băga pe gâtul românilor "parteneriatele civile între persoane de acelaşi sex", în dispreţul celor 3,5 milioane de români care au votat, în proporţie de 92% DA la Referendumul din 6-7 Octombrie 2018 pentru iniţiativa legislativă de modificare a Constituţiei şi definirea familiei că fiind întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, se arată pe pagina de internet a Mişcării Noua Dreaptă.
 
Marşul Bucharest Pride va avea loc, pentru al doilea an consecutiv, pe Calea Victoriei.
 
Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Bucharest Pride 2019, organizat de Asociaţia ACCEPT.
 
Potrivit Brigăzii Rutiere, manifestarea se va desfăşura între orele 14.00 şi 20.30. Astfel, între orele 14.00-17.30 va avea loc pregătirea autovehiculelor pentru paradă, în parcarea de deasupra Pasajului Victoriei (parcarea TNT), iar participanţii sunt aşteptaţi să se adune, între orele 17.00-18.00, în Piaţa Victoriei, pe trotuarele adiacente de pe Calea Victoriei (stânga şi dreapta).
 
Ca urmare, începând cu ora 17.30, se va restricţiona traficul pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Str. Frumoasă.
 
Marşul propriu-zis va avea loc între orele 18.00-19.00, marş pe traseul: locul de adunare menţionat - Calea Victoriei - Bd. Regina Elisabeta – Piaţa Universităţii, zona statui punct final. Ulterior, vor fi discursuri şi se vor distribui materiale informative.
 
În cadrul festivalului sunt programate 40 de evenimente - spectacole de teatru, petreceri, proiecţii de filme cu tematică LGBTQIA+ şi multe evenimente care îşi propun să prezinte viaţa şi interesele culturale ale comunităţii din România.
 
În premieră, la ediţie aniversară, Bucharest Pride include evenimente din cadrul Sezonului Franţa-România: DJ şi trupe franceze, filme franceze cu tematică LGBTQIA+. Cinci platforme cu DJ vor fi elemente centrale la marşul de anul acesta - Eugen Rădescu, DJ Reno, Lili Putana şi DJ Little - cu trei mai multe faţă de evenimentul de anul trecut.
 
"Bucharest Pride 2019 este manifestul pentru vizibilitate şi solidaritate al comunităţii LGBTQIA+. În momentul de faţă românii nu îşi dau seama că au măcar o persoană LGBTQIA+ în viaţa lor. Facem parte din familii, avem colegi de serviciu, suntem beneficiari ai serviciilor de sănătate şi educaţie din România”, a declarat Patrick Brăila, copreşedinte al Asociaţiei Accept.
 
Potrivit directorului executiv al asociaţiei, Teodora Roseti, Bucharest Pride rămâne un marş pentru egalitate. "Cuplurile din comunitate sunt în continuare lipsite de protecţie juridică, în ciuda faptului că anul trecut Curtea Constituţională a României a confirmat dreptul lor la viaţă privată şi de familie. Legiuitorii afirmă, în mod fals, prin vocea Parlamentului sau a Guvernului, că nu există o nevoie socială pentru reglementarea parteneriatului civil. Aşteptăm în stradă miile de familii LGBTQIA+ din Bucureşti şi din ţară, ca să cerem împreună drepturi egale", spune Roseti.
 
Marşul Bucharest Pride este dedicat anul acesta atât comunităţii LGBTQIA+, cât şi aliaţilor care au susţinut lupta împotriva referendumulului pentru redefinirea familiei în Constituţie din 7-8 octombrie 2018.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: