Institutul „Marius Nasta” din Bucureşti nu mai are locuri la morgă. Mahler: „Mi-e teamă că suntem doar la început”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Nu mai sunt locuri la morga Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti. Anunţul a fost făcut de managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler, care caută acum soluţii de criză.

„Am avut foarte multe decese, iar morga este dimensionată pentru un număr mai mic de decese. A fost o situaţie extrem de neplăcută. Încercăm în acest moment să găsim soluţii pentru containere frigorifice pe care să le închiriem pentru o perioadă de timp, astfel încât să oferim totuşi posibilitatea managementului pentru aceste situaţii cât mai adecvat", spune Beatrice Mahler,  managerul Institutul de Pneumoftziologie Marius Nasta" din Capitală. 

Valul 4 al pandemiei este tot mai agresiv, numărul cazurilor zilnice depăşind pragul de 7.000. Estimările făcute de specialişti arată ca la finalul lunii octombrie, 15.000 de îmbolnăviri ar putea fi zilnic.

În ultimele 24 de ore, 113 oameni au murit la nivel naţional de COVID-19, dintre care şi un tânăr de 20 de ani, nevaccinat şi fără alte boli. Secţiile ATI sunt din nou pline, la nivel naţional fiind libere doar 20 de paturi. 1.067 de pacienţi cu COVID-19 se află internaţi în stare gravă în secţiile de terapie intensivă, în toată ţara.

Recent, Beatrice Mahler a declarat la Digi24 că nu mai sunt locuri la ATI, iar paturile se eliberează doar când pacenţii mor. "Mi-e teamă că suntem doar la început şi că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă", a spus ea.

"Orice pat se ocupă în câteva minute. Secţia e plină şi ea. Locurile eliberate s-au eliberat doar pentru că pacienţii nu au reuşit să treacă prin afecţiune cu bine. Suntem pe punctul în care numărăm paturile libere ca urmare a externării, dar sunt foarte puţine. Gărzile sunt greu de dus, nu avem locuri pentru pacienţii Covid, nu mai vorbesc de ATI. Presiunea e deja în secţii. (...) Dintre cei bolnavi, 90% sunt nevaccinaţi, pentru ei avem emoţii. Pentru cei aproximativ 10% care sunt vaccinaţi avem speranţe", a precizat medicul. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite