Hai la târgul de bunătăţi! Peşte la grătar, piure de castane şi baclavale, în Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole

Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, Lăsata Secului de Crăciun se sărbătoreşte în Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti“, din Bulevardul Mărăşti nr. 61. Intrarea este liberă!

Ştiri pe aceeaşi temă

Toamna se numără bucatele! Sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 9.00 la 18.00, dobrogenii vă aşteaptă cu produse tradiţionale: plăcinta dobrogeană, tochitură dobrogeană cu mămăligă, şuberek, revani, prăjitură cu miere şi nucă, baclavale, gogoşi, sarmale în foi de viţă şi varză, fasole cu cârnaţi afumaţi sau tocăniţă de praz cu pui şi mămăligă.

Cei care îndrăgesc gustul peştelui la grătar vor avea ocazia să încerce o porţie de cotlet de ton alb, de rechin, scrumbie, somon sau biban de mare, toate servite cu sos dobrogean făcut din roşii, verdeaţă, usturoi, ardei iute şi vin. Mămăliga caldă va da şi mai multă savoare preparatelor. Nu va lipsi nici piureul de castane bine făcut, specific acestei perioade a anului.

Vor fi prezenţi şi producători de brânzeturi din zona Branului, care le vor explica oaspeţilor cum îşi pregătesc produsele, dar şi cum decurge viaţa la stână.

Şi după ce v-aţi săturat cu bunătăţi, un pic de mişcare nu strică. Vă vor ridica de la mese membrii ansamblului folcloric Româncuţa şi cei ai ansamblului folcloric turcesc Kardelen.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările