Două femei au vrut să fure bunuri dintr-o locuinţă din Capitală, sub pretextul că vor să dezinfecteze împotriva COVID-19

Două femei au vrut să fure 
bunuri dintr-o locuinţă din Capitală, sub pretextul că vor să dezinfecteze împotriva COVID-19

Două femei din Capitală au vrurt să fure bunuri, folosind pretext dezinfectarea locuinţei FOTO Arhivă

Două femei sunt cercetate de procurorii bucureşteni, după ce au intrat în locuinţa unei persoane de 86 de ani, pretextând că vor să dezinfecteze apartamentul cu o substanţă împotriva coronavirusului, dar de fapt ar fi vrut să fure diverse bunuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ele au fost surprinse de o vecină, care şi-a dat seama că este ceva în neregulă şi a anunţat Poliţia.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, pe data de 24 martie, două femeie au profitat de starea de urgenţă şi purtând măşti şi mănuşi chirurgicale au mers la locuinţa unei persoane în vârstă de 86 de ani din Bucureşti, şi i-au prezentat acesteia legitimaţia unei alte persoane, emisă de Casa de Pensii a municipiului Bucureşti, pretinzând că au venit în control şi că doresc să dezinfecteze apartamentul cu o substanţă împotriva coronavirusului.

Femeile au reuşit să convingă persoana respectivă să le permită accesul în locuinţă. Una dintre femei a încercat să-i distragă atenţia persoanei vătămate şi purta cu aceasta o conversaţie în sufragerie, în timp ce cealaltă a început să pulverizeze prin casă cu o soluţie dintr-o sticlă inscripţionată “Igienol”. Ea a pătruns în toate încăperile cu intenţia de a fura diverse lucruri.

“Inculpatele nu ar fi reuşit să sustragă niciun bun deoarece activitatea lor infracţională ar fi fost întreruptă de o vecină a persoanei vătămate, care le-ar fi surprins pe acestea în locuinţa persoanei vătămate şi care a sesizat organele de poliţie”, se arată în comunicat.

Cele două femei au fost reţinute pentru 24 de ore de poliţiştii Secţiei 12, urmând să fie prezentate Judecătoriei Sectorului 3 cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de tentativă la furt calificat săvârşit prin violare de domiciliu şi profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: