Colectarea selectivă a deşeurilor continuă în Sectorul 6 al Capitalei

Colectarea selectivă a deşeurilor continuă în Sectorul 6 al Capitalei

Colectarea separată a deşeurilor continuă FOTO Arhivă

În primele şase luni ale acestui an, Sectorul 6 al Capitalei a participat, pentru a doua oară, la competiţia Oraşul Reciclării, cantitatea totală a deşeurilor colectate fiinde de peste 184.000 de kilograme.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prezent, în Sectorul 6 din Bucureşti se află 292 de containere destinate colectării separate a deşeurilor de ambalaje.

Astfel, în primele şase luni din acest an, cantitatea totală de ambalaje colectate separat a fost de 184.383 kilograme, după cum urmează: 39.873 kilograme de plastic, 240 kilograme de metal, 96.290 kilograme de hârtie-carton şi 47.980 kilograme de sticlă.

La prima ediţie a competiţiei, Sectorul 6 al Capitalei a câştigat premiul de excelenţă la categoria „Armament de calitate”, fiind printre municipalităţile care au obţinut cel mai mare punctaj la evaluarea calitativă a punctelor de colectare separată.

Iniţiatorul acestei competiţii este Eco-Rom Ambalaje, iar la finalul perioadei de jurizare câştigătorul va obţine titlul de „Oraşul Reciclării” şi marele premiu: o zonă eco wi-fi – un spaţiu de relaxare cu acces liber la internet, în valoare de 12.000 de euro. Festivitatea de premiere va avea loc în cadrul Galei „Oraşul Reciclării”, ediţia a II-a, organizată pe 18 septembrie 2014.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările