Clotilde Armand a renunţat la Romprest pentru a semna cu o firmă cu trecut controversat, ai cărei foşti acţionari au avut legături cu mafia italiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
clotilde armand

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a semnat un contract pentru colectarea deşeurilor cu o firmă cu trecut controversat, despre care se ştie că ar avea legături cu mafia italiană şi cu un român reţinut pentru o evaziune de 23 milioane de euro, conform unor informaţii dezvăluite de Gândul.

Situaţia gunoaielor necolectate din cel mai mare sector al Capitalei, care a dus la decretarea stării de alertă din cauza nefuncţionării unui serviciu public, este din nou motiv de dispută. 

Conform unor informaţii obţinute de publicaţia Gândul, Clotilde Armand ar fi semnat deja un contract cu firma BRAI-CATA pentru colectarea gunoielor. Compania are un trecut controversat, în anii 2000, acţionarii italieni ai aesteia fiind suspectaţi că ar fi avut legături cu mafia siciliană.

După 2008, când italienii au ieşit din firmă, societatea a fost controlată timp de zece ani de un controversat afacerist român, Doru Florescu, reţinut în 2015 după o investigaţie a Parchetului Curţii de apel Bucureşti pentru evaziune fiscală de peste 23 de milioane de euro, conform G4Media.

BRAI-CATA a fost fondată de sicilienii acuzaţi de legături cu Cosa Nostra, şi începând cu 27 februarie 2008, compania Urban a lui Doru Florescu a preluat pachetul majoritar de acţiuni la firma BRAI-CATA din Brăila de la cetăţenii italieni Rosario Raneri din Bagheria, Esposito Raffaele şi Nudo Ernesto din Siracusa, Sicilia. Administrator la BRAI-CATA a fost numită Clara Florescu, soţia lui Doru Florescu.

Sediul social al firmei se mută în Bucureşti – în 2017 – ”în vederea eficientizării şi extinderii activităţii”.

BRAI-CATA are ca obiect de activitate ”colectarea deşeurilor nepericuloase” şi a avut o cifră de afaceri, în 2020, de 104.034.359 RON, respectiv un profit de  316.537 RON.

Contractul încheiat de Primăria Sectorului 1 cu BRAI-CATA – nefinanţat prin fonduri comunitare – este în valoare de aproximativ 13.000 de euro, dar acesta nu ar fi decât o parte infimă din potenţialele câştiguri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite