Cele 100 de tramvaie de la Astra Arad promise bucureştenilor, pe cale de a fi achiziţionate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvai Astra Arad. FOTO Facebook
Tramvai Astra Arad. FOTO Facebook

Contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală ar putea fi în sfârşit semnat pe 6 mai, arată datele publicate, vineri, de sindicatul STB, în urma unor discuţii cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

„Am solicitat precizări cu privire la întârzierea semnării contractului cu Astra pentru cele 100 de tramvaie şi ni s-a precizat că mai există un termen în jur de 06.05.2021 pentru semnarea contractului de achiziţie a tramvaielor”, spun reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti.

Potrivit Economica.ro, chiar dacă se va semna contractul luna viitoare, primul tramvai Astra ar putea ajunge la Bucureşti abia anul viitor. Şi asta pentru că, potrivit condiţiilor contractuale, prototipul poate fi livrat în primele 15 luni de la semnarea contractului.

Sursa citată menţionează că, Primăria Capitalei a desemnat câştigătoare oferta Astra Vagoane Călători încă din septembrie anul trecut, însă contractul nu a fost semnat nici până acum.

Tramvaiele noi trebuie să aibă 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei. Totodată, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele.

Primăria Muncipiului Bucureşti a publicat pe 11 decembrie 2018 anunţul pentru achiziţia a 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de 845,68 de milioane de lei, fără TVA (180 de milioane de euro). Achiziţia este finanţată din fonduri europene nerambursabile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite