ASPA a strâns aproape 100 de câini din 19 parcuri din Bucureşti

ASPA a strâns aproape 100 de câini din 19 parcuri din Bucureşti

În Capaitală se găsesc, potrivit unor estimări, 60.000 de câini fără stăpân. FOTO Adevărul

Reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) au strâns aproape 100 de câini vagabonzi din 19 parcuri din Bucureşti, în ultimele două săptămâni, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.

Ştiri pe aceeaşi temă

ASPA a desfăşurat în perioada 8-21 august, în 19 parcuri din Capitală mai multe acţiuni pentru strângerea câinilor fără deţinător, în urma cărora au fost prinse  91 de animale. Acţiunile au fost incluse în proiectul „Parcuri fără câini", iniţiat în luna august a anului trecut.

Cei mai mulţi câini au fost ridicaţi din parcurile Herăstrău ­ 11, câte 10 exemplare din  Plumbuita şi I.O.R, opt animale din parcul Crângaşi, câte şapte din Carol şi Politehnicii, alte cinci exemplare din Parcul Izvor, câte patru din Moghioroş, Titanii, Giuleşti, Tineretului, câte trei din Sebastian şi Gheorghe Petraşcu, precum şi câte două exemplare canine din Eroilor, Operei, Circului, Morarilor şi Florilor, dar şi un câine din Parcul Naţional.

„Este vară şi vreme frumoasă, iar parcurile Capitalei sunt pline de oameni care se destind în aer liber.  Am desfăşurat aceste acţiuni deoarece ne dorim ca bucureştenii să se simtă în siguranţă atunci când aleg să-şi petreacă timpul liber împreună cu cei dragi în aceste zone”, afirmă Răzvan Băncescu - Coordonator de Proiect la ASPA.

Câinii au fost duşi în adăposturile municipalităţii, Theodor Pallady şi respectiv cel din Mihăileşti.
 

Pe aceeaşi temă:

Oprescu, despre amendarea celor care nu îşi declară câinii: „Chestia cu ascundem câinii nu va merge. Se va găsi cineva să-i reclame“

Bucureştenii nu vor fi amendaţi dacă hrănesc maidanezii. 150 de lei anual — taxa pe câine, pentru proprietarii care nu vor să-şi sterilizeze animalul

Câţi maidanezi din sectorul 6 au fost sterilizaţi de Vier Pfoten în mai puţin de un an. Raport de activitate 2012-2013

Harta maidanezilor din Bucureşti. Care sunt cele mai periculoase cartiere în funcţie de sesizările făcute de cetăţeni

Maidanezul, motiv de râcă între Vier Pfoten şi Primărie: ASPA ameninţă cu suspendarea contractului de sterilizare a câinilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările