VIDEO „Părul lung îi feminizează pe băieţi”. Un liceu din Ungheni interzice elevilor să aibă părul mai lung de 3 cm

VIDEO „Părul lung îi feminizează pe băieţi”. Un liceu din Ungheni interzice elevilor să aibă părul mai lung de 3 cm

FOTO simbol SURSA: pixabay.com

Restricţii excesive la un liceul Vasile Alecsandri din Ungheni. Regulamentul instituţiei de învăţământ prevede că este interzis ca băieţii să aibă părul mai lung de 3 centimentri. Directoarea liceului spune că regulile respective au fost aplicate pentru a nu-i feminiza pe băieţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pe 3 septembrie, pe scări m-a oprit directoarea că aveam părul prins în coadă. Se uită la mine, ce e cu freza asta, cum îmi permit?”, mărturiseşte unul dintre elevii liceului, potrivit ProTV Chişinău

Băiatul afirmă că, recent, un profesor i-a spus că ar trebui să mai treacă pe la frizer şi l-a atenţionat că elevii care nu se vor tunde, vor fi pedepsiţi.

„Luni ne-au zis că toţi elevii cu păr mare, prins în coadă, samurai, vom fi adunaţi şi duşi la directoare să ni se facă proces verbal până ne va da afară”, afirmă tânărul. 

El a mai adăugat că unui elev din clasele liceale, caăruia deja i s-a făcut un proces verbal, s-a tuns scurt de tot.

Directoarea liceului, Ana Nuca, susţine că există o normă pentru băieţi: „Nu au dreptul să poarte freza mai lungă de 3 cm de la piele. Este o lege a şcolii. Se sancţionează verbal. Nu putem să le dăm voie la băieţi să umble cu gâţa împletită. La ore în loc sa scrie, le stă parul în ochi. Nu ar trebui să mergem spre feminizarea genului masculin”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: