Persoanele implicate în cazul tinerei care a născut în toaleta IMC, suspendate din funcţie. Ce alte detalii au fost făcute publice

Persoanele implicate în cazul tinerei care a născut în toaleta IMC, suspendate din funcţie. Ce alte detalii au fost făcute publice

FOTO IPN

Persoanele implicate în cazul tinerei care a fost lăsată să nască singură în toaleta Institutului Mamei şi Copilului au fost suspendate din serviciu pe durata desfăşurării anchetei, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor. Potrivit unui comunicat de presă, administraţia instituţiei a instituit în regim de urgenţă şi o comisie care cercetează circumstanţele cazului şi a pornit o anchetă de serviciu, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Odată cu stabilirea circumstanţelor cazului, toţi cei care se pot face vinovaţi, care au admis încălcări ale eticii şi deontologiei medicale, precum şi ale regulamentului de activitate a subdiviziunii vor fi sancţionaţi şi se vor lua toate măsurile corespunzătoare în privinţa acestora”, se arată în comunicat.

Administraţia Institutului Mamei şi Copilului precizează că pacienta a fost internată în data de 9 decembrie, zi în care a fost investigată clinic, iar pe 11 decembrie a fost efectuată ultrasonografia, care a confirmat diagnosticul de anomalii de dezvoltare ale fătului, la care s-au anexat markerii de aberaţii cromozomiale. Pe data de 11 decembrie a fost discutat cazul în cadrul unui consiliu medical, cu recomandarea întreruperii medicamentoase a sarcinii.

„În aceeaşi zi, a fost iniţiată întreruperea sarcinii, conform protocolului. Procedura de întrerupere a sarcinii până în 22 săptămâni, se efectuează prin administrarea preparatelor, standard, după schemă, care provoacă apariţia contracţiilor uterine şi pot declanşa în orice moment expulzia”, scrie administraţia IMC, care mai precizează că, în cazul unui avort tardiv provocat medicamentos, momentul de producere al acestuia nu poate fi anticipat.

Amintim că o tânără din Republica Moldova a fost nevoită, acum două săptămâni în urmă, să nască în toaleta Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău, din cauza indiferenţei medicilor şi a asistenţilor medicali. Cel puţin aşa reiesă din mărturiile fetei care ar fi trecut prin acest chin şi care au fost făcute publice de către avocatul Promo-Lex Dumitru Sliusarenco. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările