CNESP: Regulile de urmat la şcoală

CNESP: Regulile de urmat la şcoală

Odată cu începerea noului an şcolar, personalul didactic, nedidactic, studenţii şi vizitatorii, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu, vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie în toate spaţiile închise din cadrul instituţiei de învăţământ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii claselor VI-XII şi elevii din instituţiile de învăţământ profesional tehnic sunt încurajaţi să poarte masca de protecţie în spaţii închise în situaţia în care nu poate fi respectată distanţa fizică. Masca trebuie să acopere gura şi nasul. Prevederile se conţin în hotărârea Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, care nu specifică însă nimic despre purtarea măştilor de către elevii din clasele primare, transmite IPN.
 
În hotărâre sunt precizate şi aspecte legate de organizarea programului de instruire. Astfel, este indicată eşalonarea orelor de începere a lecţiilor sau a cursurilor, dar şi a pauzelor din timpul zilei. De exemplu, intrările şi ieşirile grupurilor de elevi sau studenţi din instituţie vor fi eşalonate cu decalaj de 15-20 de minute, pentru a evita aglomerările.
 
De asemenea, este specificată diminuarea timpului alocat orelor de curs. Se recomandă reducerea numărului de ore petrecute de elevi studenţi în cadrul instituţiei. La fel, este recomandată amânarea şi anularea activităţilor care îi reunesc pe copii din diferite clase, a evenimentelor sportive, culturale, precum şi a activităţilor extraşcolare în perioada cu risc sporit de infectare, pentru evitarea aglomerării şi limitarea transmiterii infecţiilor respiratorii.
 
Orele de educaţie fizică vor fi organizate în aer liber, cu alegerea activităţilor în care distanţa fizică poate fi menţinută şi evitarea activităţilor care implică un efort fizic sporit. Sălile de sport vor putea fi utilizate pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică doar în condiţii meteorologice nefavorabile.
 
Se recomandă, în condiţii meteorologice favorabile, organizarea orelor şi activităţilor didactice în aer liber la disciplinele şcolare care permit desfăşurarea demersului didactic, asigurând realizarea competenţelor specifice şi a finalităţilor educaţionale conform prevederilor curriculare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările