Voturi contra scheme în CMC? Surse: Consilierii lui Năstase ar fi bătut palma cu socialiştii în vederea votării bugetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cmc

Socialiştii din Consiliul Municipal Chişinău şi-au asigurat voturile necesare votării bugetului capitalei pentru anul viitor. Surse din cadrul municipalităţii spun că majoritatea va formată împreună cu aleşii locali din partea Platformei DA, care şi-ar fi negociat votul în schimbul unor scheme care le-ar aduce beneficii materiale.

Potrivit anexei unei dispoziţii semnate de primarul general Ion Ceban, proiectul bugetului municipal pentru anul 2022 va fi supus dezbaterilor de miercuri, 15 decembrie. Conform aceleiaşi dispoziţii, emise în data de 10 decembrie, în acest scop a fost convocată o şedinţă extraordinară a CMC.   

Menţionăm că PSRM are 22 de consilieri municipali în CMC, din totalul de 51, ceea ce înseamnă că nu le ajung patru mandate pentru a avea majoritate. Fracţiunea condusă de Andrei Năstase este formată din 13 consilieri, respectiv, împreună cu socialiştii, au 35 de voturi, ceea ce le asigură o majoritate confortabilă în Consiliul Municipal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite