VIDEO Răspunsul lui Dodon când un moldovean stabilit în Rusia i-a spus că România ar trebui să dea înapoi Moldovei teritoriile istorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon continuă să vorbească despre România şi despre pericolul care ar veni din partea unioniştilor chiar şi atunci când se află în vizite de lucru în Federaţia Rusă. Duminică, 25 noiembrie, la Sankt Petersburg, preşedintele R.Moldova a avut o întrevedere cu moldovenii care muncesc în Rusia. Fără să fie întrebat, el i-a avertizat pe moldoveni că la Chişinău există un pericol imens: „în continuare în şcoli este predată istoria românilor”.

„Asta e o problemă foarte mare. Când eu am propus un proiect de lege anul trecut, dar şi un referendum, unde una dintre întrebări viza problema introducerii în şcoli a Istoriei Moldovei. Ce au făcut oponenţii mei politici - au anulat referendumul şi au început să suspende preşedintele din funcţie. Ei se tem să mă demită, pentru că înţeleg că poporul moldovenesc îl sprijină pe preşedinte. Noi trebuie să punem punct problemei ce ţine de predarea istoriei. De altfel, peste 15-20 de ani, tinerii o să spună: „care Istoria Moldovei? Noi suntem români şi punctum”, a afirmat Igor Dodon.

Şeful statului a precizat că nu există mult timp la dispoziţie şi că trebuie urgent de trecut la Istoria Moldovei în şcoli, pentru că, în caz contrar, „distrugem tinerii şi nu vom avea viitor”.

Dodon a accentuat că Moldova este stat suveran şi independent şi că moldovenii trebuie să fie mândri de asta şi să-şi apere ţara, subliniind că nu fiecare popor în lume îşi are propriul său stat.

„Noi suntem norocoşi, avem propriul stat. Atunci când vedem că cineva la Chişinău vrea pur şi simplu să dea acest stat românilor, trebuie să fim categoric împotrivă, căci ce le vom lăsa copiilor?”, a declarat Igor Dodon.

Preşedintele a spus că Moldova şi România sunt vecini şi că „nu avem ce împărţi”. Totuşi, Dodon a apreciat asistenţa financiară şi umanitară oferită de Guvernul român, precizând că singura problemă „e unionismul”.

„Eu doar nu ridic întrebarea că jumate de Moldova e în România, doar aşa a fost pe timpul lui Ştefan cel Mare”, a afirmat şeful statului, după care un moldovean din sală, venit la întrevederea cu Dodon, a spus în replică: „lasă să întoarcă (România) pământurile celea”.

„Vremea le va pune pe toate la locul lor. Eu nu pot ca preşedinte. Vor spune că declar război cuiva. Trebuie să ne respectăm reciproc, dar trebuie să înţelegem că pericolul e foarte mare”, a adăugat Dodon.

Afirmaţiile lui Igor Dodon pe acest subiect le puteţi vedea în intervalul minutelor 2.00 şi 5.00.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite